Victorie în stil de mare campioană: Halep, în optimi la Roland Garros. Și-a aflat adversara

Data actualizării: Data publicării:
halep2

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a treia oară în optimile de finală ale French Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-0, 7-5, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 26.

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 15:40 - Simona Halep a reuşit un prim set de vis pe arena Suzanne Lenglen, poate cel mai bun din acest an. Scorul de 6-0 arată o evoluţia dominantă, dar primele trei ghemuri au fost lungi, echilibrate. Kasatkina a jucat cu mingi înalte şi a folosit scurta să rupă ritmul. A încercat să o plimbe peste tot pe teren pe româncă. Însă şi Halep a fost peste tot, a "zburat" dintr-o tribună în celalaltă, a alergat la fileu, apoi în spate, a lovit aproape orice minge care a venit de dincolo de fileu. Cât priveşte mingile înalte ale rivalei, Simona Halep avea deja calibrat antidotul, din meciul anterior, cu Tatjana Maria. A lovit mingea de la altitudine, cu o uşoară săritură, şi a punctat de multe ori în acest fel, scrie News.ro.

Halep a început cu break, după un ghem lung, şi-a făcut serviciul după un alt ghem cu egalitate, în care a salavat o minge de rebreak. Şi al treilea ghem, tot unul lung, a ajuns pe tabelă tot în dreptul Simonei halep. La 3-0, a fost o minge care a terminat-o psihic pe Kasatkina. Rusoiaca a plimbat-o pe tot terenul pe adversară, a adus-o şi la fileu, dar Halep a câştigat punctul. A fost momentul pe care Daria Kasatkina l-a acuzat cel mai mut, astfel că Halep a dus uşor setul la 6-0 după 30 de minute (primele trei ghemuri au durat 17 minute).

Din nefericire, Simona nu putut păstra ritmul şi repeta această evoluţie în setul al doilea, însă experinţa şi mentalitatea de învingătoare au scos-o din dificultate, ea reuşind să salveze patru mingi de set. Kasatkina şi-a cresut nivelul evoluţiei, mingile ai au atins liniile, iar efortul depus a început să-şi arate roadele. Ea a condus cu 1-0, reuşind primul ghem din meci. Încă încărcată cu energie, Halep a întors scorul, după un break în ghemul al treilea. La 3-1,Simona a ratat o minge de 4-1 pe serviciul adversarei. În acel ghem, jucătoarea rusă a avut o altă exprimare,a alergat cum a făcut-o Halep în primul set, s-a apărat şi contraatacat foarte bine şi a întors setul. Kasatkina a câştigat patru ghemuri la rând. La 3-5, Halep, destul de epuizată, a salvat o minge de set, şi a făcut 4-5, cu break. Per serviciul ei, românca a fost condusă cu 15-40, dar a egalat, a mai salavat o a patra minge de set, înainte de  câştiga ghemul. De la 5-5, Kasatkina s-a prăbuşit definitiv şi Halep s-a impus cu 7-5, după o oră şi 20 de minute de joc.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu spaniola Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 24 şi locul 23 WTA, care a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 43 de minute, pe Elena Vesnina (Rusia), favorită 14 şi poziţia 15 în ierarhia mondială, în turul trei la Roland Garros.

Simona Halep şi Carla Suarez Navarro s-au mai întâlnit de 11 ori în carieră, jucătoarea din Constanţa conducând cu 6-5. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc anul trecut la US Open, în optimi de finală, atunci când Halep s-a impus cu 6-2, 7-5. Ultima victorie pentru Suarez Navarro a avut loc în ultimul meci jucat pe zgură, în 2015, în semifinale la Roma, scor 2-6, 6-3, 7-5. Toate victoriile Carlei Suarez Navarro au fost obţinute pe zgură, suprafaţă pe care Halep nu s-a impus niciodată.

Calificarea în optimi este recompensată la French Open cu 200.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2014 la Roland Garros, iar a ediţia trecută a ajuns tot în faza optimilor.


ACTUALIZARE 14:45 - Halep - Kasatkina, 1-0 la seturi. Românca a făcut un joc perfect și și-a adjudecat primul set cu 6-0, într-un meci nu foarte ușor pe cât o arată scorul.


Românca, favorită numărul 3 la Paris, sper să continue prestaţiile bune din acest sezon de zgură şi în faţa rusoaicei Daria Kasatkina, cap de serie numărul 26 la cel de-al doilea Grand Slam al anului. Ambele jucătoare au ajuns în această fază fără a pierde vreun set.

Va fi al doilea duel direct cu Daria Kasatkina pentru Halep. Precedentul a avut loc anul trecut, la Miami, şi s-a încheiat cu victoria jucătoarei noastre, care s-a impus în două seturi.

Simona Halep şi adversara ei sunt foste câştigătoare de Roland Garros la junioare. Constănţeanca de 25 de ani a cucerit trofeul în 2008, iar rusoaica a câştigat titlul în 2014.

Venită în capitala Franţei accidentată la gleznă, după finala pierdută la Roma cu Elina Svitolina, Halep susţine că nu mai are probleme şi e pregătită pentru o nouă victorie la Paris.

„Mă simt bine fizic, sunt pregătită să joc şi trei ore, nu e o problemă. Este bine că am câştigat în două seturi. Am prins mai multă încredere”, a spus Halep, după meciul câştigat în faţa Tatjanei Maria.

Dacă trece de Katasatkina, Simona Halep o va întâlni în optimi pe jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 24 şi locul 23 WTA, care a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 43 de minute, pe Elena Vesnina (Rusia).

Anul trecut, Halep a ajuns până în optimi la Roland Garros, fiind eliminată de australianca Samantha Stosur. Cea mai bună performanţă pe zgura pariziană este calificarea în finală, în 2014, când a pierdut în trei seturi cu Maria Sharapova.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Liga 1, Play-Out, etapa 14: Botoşani - Pandurii, Gaz Metan - Poli Timişoara, Voluntari - Concordia, duminică, ora 21:00, Digi Sport 1, 2, 3
  • Handbal masculin - Champions League Final 4: Veszprem - PSG (Digi Sport 1, sâmbătă, 03.06, ora 16:15) şi Vardar - Barcelona (DigiSport 1, sâmbătă, 03.06, ora 19:00)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri