Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon unde va juca cu o fostă nr. 1 mondial

Data actualizării: Data publicării:
simona halep
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, trecând în turul trei de chinezoaica Shuai Peng, locul 37 WTA.

simona halep
Foto: Guliver/GettyImages

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Actualizare 18:10: Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (7), într-o oră şi 38 de minute. 

Meciul a început pe serviciul lui Peng şi cele două protagoniste s-au impus pe propriul serviciu în primele trei game-uri, chinezoaica reuşind apoi un break (3-1 pentru Peng). Halep a făcut însă imediat rebreak şi a reechilibrat scorul (3-2 pentru Peng). La 4-4, românca a reuşit încă un break şi a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi şi-a câştigat serviciul, adjudecându-şi implicit şi primul set, scor 6-4. Primul set s-a încheiat în 38 de minute.

În setul doi, unul echilibrat, am asistat din nou la o serie break - rebreak. Simona Halep a făcut break după 28 de minute de joc, preluând conducerea cu 4-3, însă Peng a făcut rebreak, scorul devenind 4-4. S-a ajuns în tie-break, fază în care Simona Halep a salvat o minge de set şi a ratat una. Românca a valorificat însă a doua minge de set şi meciul s-a încheiat 6-4, 7-6 (7).

În runda următoare, Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka (Belarus), fostă locul 1 WTA, situată acum pe poziţia 683, care a trecut în turul trei de britanica Heather Watson, numărul 102 mondial, scor 3-6, 6-1, 6-4, în două ore şi cinci minute.

Victoria Azarenka, semifinalistă în 2011 şi 2012, participă la Londra la primul Grand Slam după ce a născut un băiat, în decembrie trecut.

Premiul pentru participarea în optimile de finală la Wimbledon, la simplu, este de 147.000 de lire sterline (aproximativ 167.000 de euro) şi 240 de puncte WTA.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Simona Halep şi Azarenka au mai fost adversare de trei ori, în două din cele trei confruntări impunându-se sportiva din Belarus, la Doha şi la Linz, în 2012. În ultima lor confruntare însă învingătoare a fost Simona Halep, în sferturile de finală de la US Open, în 2015, scor 6-3, 4-6, 6-4.


Actualizare 17:10 Simona Halep își adjudecă primul set, în aproximativ 40 de minute. Românca s-a impus cu 6-4.

Actualizare 16:30 A început meciul dintre Simona Halep și Shuai Peng


Meciul este al doilea de pe Terenul 2, după cel de pe tabloul masculin dintre Bedene şi Muller, un duel cu şanse mari de a se întinde pe mai mult de trei seturi, dacă luăm în calcul duelul lui Bedene din primul tur: rezultatul a fost 6-7, 7-6, 6-7, 7-6, 8-6 în partida cu Ivo Karlovic, una care a durat 4 ore şi 25 de minute.

Shuai Peng, o fostă campioană de dublu pe iarba londoneză, va fi adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon.

Jucătoarea care ocupă locul 37 în clasamentul WTA este la un singur pas de egalarea celui mai bun rezultat personal la Wimbledon, pe tabloul de simplu. Chinezoiaca a jucat de trei ori în optimi la Londra, în 2011, 2012 şi 2014.

Totuşi, cea mai bună performanţă individuală la simplu într-un turneu de Grand Slam o reprezintă semifinala reuşită la US Open, în 2014. În acelaşi an, a câştigat titlul la dublu la Roland Garros, iar cu un an înainte s-a impus tot la dublu la Wimbledon.

De altfel, Peng este o specialistă a probei de dublu, lucru confirmat de faptul că a ocupat locul 1 în clasamentul mondial, la începutul lui 2014.

Cea mai bună clasare la simplu, unde are un singur titlu (Tianjin, 2016), a fost locul 14, în august 2011.

Va fi prima întâlnire din circuit între cele două jucătoare, despărţite de 35 de poziţii în ierarhia mondială.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns în sferturile de finală la Wimbledon, turneu la care a fost semifinalistă în 2014.

Cum poate ajunge Simona lider WTA

Karolina Pliskova a fost eliminată surprinzător în turul al doilea de la Wimbledon, dar păstrează, în continuare, șanse importante să treacă pe primul loc în clasamentul WTA, la finalul turneului, deși Simona Halep și Angelique Kerber s-au calificat în turul al treilea deja.

În ierarhia care va actualizată pe 17 iulie, cehoaica va avea 6855 de puncte, în timp ce românca, cel puțin 6370, iar germanca, cel puțin 5865.

Ca să devină lideră, Simona Halep are nevoie de cel puțin o calificare în semifinalele de la Wimbledon (pentru a ajunge la 7020 de puncte). Situația s-ar complica pentru româncă dacă Angelique Kerber va ajunge în finala. În acest caz, Halep va fi nevoită să câștige turneul pentru a trece pe primul loc în lume.

Dacă va câștiga turneul, Simona va ajunge la 8240 de puncte, iar germanca ar totaliza doar 7035. În cazul în care Kerber s-ar impune în finală, ea ar ajunge la 7735 de puncte, iar Halep ar rămâne cu 7540.

În ceea ce o privește pe germancă, ea trebuie să ajungă cel puțin în finală (7035 de puncte), la fel ca anul trecut, pentru a-și apăra prima poziție în ierarhia WTA.

Kerber va evolua sâmbătă, în aceeași fază a turneului de la All England Lawn Tennis Club contra americancei Shelby Rogers, jucătoarea care a învins-o pe Halep în primul tur, la Australian Open, în acest an.


Transmisiuni Digi Sport:

  • Supercupa României, Viitorul - Voluntari, e în direct duminică, 09.07, la ora 21:00, pe Digi Sport 1
  • Formula 1: Cursa din Marele Premiu al Austriei e duminică, 9 iulie, ora 15:00, pe Digi Sport 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri