Finala de la Roma se joacă duminică. Simona Halep o întâlneşte pe Elina Svitolina

Data actualizării: Data publicării:
halep bucurie

Halep - Sharapova 4-6, 6-1, 6-4. Simona Halep s-a calificat în finala de la Roma după un meci mare făcut în fața Mariei Sharapova, încheiat cu un break. În ultimul act, liderul WTA o întâlnește pe Elina Svitolina. 

ACTUALIZARE 23.30. Partida dintre Simona Halep - Elina Svitolina se va juca duminică, de la ora 14:00 si va putea fi urmărită pe Digi Sport 1.

ACTUALIZARE 21.00.Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 3.351.729 dolari, învingând-o în trei seturi, 4-6, 6-1, 6-4, pe rusoaica Maria Sharapova, într-o partidă disputată sâmbătă la Foro Italico.

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina.

Ele au jucat şi anul trecut finala de la Roma. Atunci, Simona Halep a fost înfrântă, după ce a suferit o accidentare în timpul partidei.


Meciul de tenis din semifinalele turneului de la Roma dintre Simona Halep şi Maria Sharapova va fi al treilea de pe arena centrală, după cel dintre Elina Svitolina şi Anett Kontaveit şi Rafael Nadal şi Novak Djokovici.

Halep şi Sharapova s-au mai întâlnit de opt ori până acum, de şapte ori impunându-se rusoaica. În cea mai recentă întâlnire, la Beijing, în 2017, Halep s-a impus în optimi, scor 6-2, 6-2, notează News.ro.

Maria Sharapova s-a calificat dramatic în semifinale la Roma, după o dispută de 3 ore şi 13 minute cu Jelena Ostapenko, învingătoarea de la Roland Garros 2017. Rusoaica o va întâlni pe Halep în semifinale şi un lucru e clar: va fi foarte obosită.

"Masha" a jucat trei meciuri de trei seturi la Foro Italico, petrecând în total aproape 10 ore pe teren. Oboseala acumulată, mai ales că Sharapova nu mai e de mult obişnuită cu un efort susţinut, fiind în general eliminată devreme în turnee, îşi poate spune cuvântul în penultimul act, relatează Digi Sport.

De partea cealaltă, Simona a petrecut mai puţin de o oră pe teren în meciul cu Osaka, pentru ca apoi să beneficieze de abandonul lui Keys. În sferturi, contra Carolinei Garcia, a încheiat conturile după o oră şi 15 minute, astfel că va fi foarte proaspătă.

Tot sâmbătă, în semifinale la dublu, perechea Sorana Cîrstea/Jelena Ostapenko (România/Letonia) va întâlni cuplul Ashleigh Barty/Demi Schuurs (Australia/Olanda), favorită numărul 8, în al treileameci de pe arena Pietrangeli.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri