Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open

Data actualizării: Data publicării:
simona

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a calificat, marţi, în turul al doilea al US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-2, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 56 WTA, scrie News.ro.

simona

ACTUALIZARE 19:30 - Urmărită din tribunele Arthur Ashe Stadium de Nadia Comăneci, Halep s-a impus fără niciun fel de emoţii, diferenţa de valoare fiind prea mare între cele două sportive. Românca a pus în scenă jocul ei agresiv, cu unghiuri ample, deschise pe laturile terenului, pe care l-a arătat şi la Montreal şi la Cincinnati. Concentrată de la prima minge, Halep a slăbit ritmul în final şi i-a permis belgiencei să puncteze şi ea pe tabelă, după ce a salvat o minge de 0-6, 0-6. Flipkens a încercat să alterneze loviturile, să pună scurte şi să vină la fileu, fără succes însă, adversara ei fiind în mare formă şi foarte bine pregătită fizic.

În primul set, cel mai echilibrat ghem a fost la 5-0, pe serviciul româncei. Flipkens a avut două mingi de break, dar Halep le-a anulat şi a încheiat setul cu 6-0 după 24 de minute.

În cel de-al doilea set, Halep i-a oferit rivalei o minge de break tot în ghemul al şaselea, după ce a avut posibilitatea să pună capăt meciului cu 6-0, 6-0. Românca a făcut dublă greşeală şi Flipkens a reuşit să câştige primul ei ghem în acest meci. Ea a mai luat un ghem, înainte ca Halep să se impună cu 6-2, după 59 de minute de joc. 

Aceasta a fost a cincea victorie pe care Simona Halep a obţinut-o în faţa jucătoarei belgiene, din tot atâtea meciuri disputate.

Calificarea în manşa secundă este recompensată la US Open cu un premiu de 77.200 de dolari şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, va evolua cu Lucie Safarova din Cehia, locul 44 WTA, în turul al doilea al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Safarova a învins-o marţi, cu scorul de 6-4, 6-4, pe australianca Daria Gavrilova, locul 45 WTA, într-o oră şi 28 de minute de joc. La rândul ei, Halep a trecut, tot marţi, de Kirsten Flipknes din Belgia, locul 56 WTA, cu 6-0, 6-2.

Scorul întâlnirilor directe dintre Halep şi Safarova este de 3-1 pentru româncă. Jucătoarea din Cehia a câştigat în 2011, prima lor partidă, cu 6-2, 6-4, în turul al doilea al turneului de la Toronto.

Halep s-a impus în semifinale la Nurnberg, în 2013, cu 6-3, 0-6, 6-2, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-2, 4-6, 6-4, şi în optimi la Cincinnati, cu 6-4, 7-5, ultimele două meciuri având loc în 2014.

La ediţia precedentă, Halep a ajuns în semifinalele US Open.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Românca a câştigat toate cele patru meciuri pe care le-a disputat până acum împotriva jucătoarei de 30 de ani, care ocupă locul 68 în clasamentul WTA.

Constănţeanca se află pe jumătatea superioară a tabolului şi ar putea juca împotriva Serenei Williams în sferturile de finală. Americanca încearcă să cucerească cel de-al 23-lea titlu la un turneu major şi să o depăşească astfel pe Steffi Graf, iar în turul 1 de la Flushing Meadows o va avea ca adversară pe Ekaterina Makarova.

Însă până şi la posibilul duel cu Serena, Halep va avea parte de un traseu dificil, urmând să joace cu Gavrilova/Safarova, Babos şi Vesnina/Suarez Navarro.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Citiți și:
Duel românesc și în turul al doilea al US Open: Monica vs Ana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri