Simona Halep - Kristina Mladenovic, 6-3, 6-1, în semifinala Fed Cup 2019. Meci ușor pentru Halep

Data actualizării: Data publicării:
simona halep

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial, în primul meci al întâlnirii de Fed Cup dintre Franţa şi România. Meciul Simonei Halep a fost urmat de confruntarea dintre Mihaela Buzărnescu și Caroline Garcia

LIVE TEXT. Simona Halep - Kristina Mladenovic, în semifinala Fed Cup 2019

Într-o atmosferă gălăgioasă, incendiară pe alocuri, în Kindarena din Rouen, "populată" de mulţi români, care au dat tonul scandărilor şi de multe ori i-au acoperit pe mult mai numeroşii suporteri ai gazdelor, cele două jocuătoare au oferit un frumos spectacol. O confruntare între forţa Kristinei Mladenovic şi jocul generos în efort al Simonei Halep, între putere şi mobilitate, între lovitura năpraznică de dreapta a franţuzoaicei şi reverul eficient al româncei. Mladenovic poate produce un tenis entuziasmant, dar pe care nu-l susţine prin constanţă. Are căderi după câte o minge extraordinară sau după o serie de puncte reuşite, iar dacă adversara nu îşi pierde cumpătul în momentele bune ale sportivei franceze şi îi pune mingea înapoi în teren, îi creează acesteia mari probleme.

Ca de obicei, Halep a oferit o prestaţie cu multă risipă de energie, presărată cu lovituri imparabile, spectaculoase. Din când în când a mai greşit şi ea, iar serviciul, mai ales al doilea, este uneori un călcâi al lui Ahile. Însă Simona Halep şi-a dominat, sâmbătă, adversara şi, după un început de meci un pic complicat, chiar a surclasat-o.

Setul I a fost foarte disputat şi echilibrat în prima sa parte. Halep a condus cu 40-0 pe serviciul rivalei şi în primul ghem şi în al treilea, dar Mladenovic a revenit şi a câştigat aceste ghemuri. În cele din urmă, Halep a reuşit break-ul la 2-2, dar nu l-a păstrat, pierzându-şi imediat serviciul. Ghemul care a rupt meciul a fost următorul, Mladenovic a avut cinci mingi de a face 4-3, le-a ratat pe toate şi Halep a fructificat a doua minge de rebreak şi a preluat ea conducerea cu 4-3. Fostul lider WTA nu a mai lăsat apoi jocul din mână şi a luat setul, cu 6-3, după 54 de minute.

Setul al doiela a fost unul fără istoric, Halep a pierdut doar un ghem la 1-0, şi a reuşit break-uri la 2-1 şi 4-1, punând capăt meciului după 6-1 şi după o oră şi 40 de minute de joc


LIVE TEXT SIMONA HALEP - KRISTINA MLADENOVIC ÎN SEMIFINALA FED CUP 2019


16.48 - VICTORIE PENTRU SIMONA HALEP, VICTORIE PENTRU ROMÂNIA! Jucătoarea noastră câștigă setul al doilea cu 6-1 și aduce primul punct României în întâlnirea cu Franța. Urmează confruntarea dintre Mihaela Buzărnescu și Caroline Garcia.

16:45 - 5-1 pentru Halep! Simona, descătușată! Va servi pentru meci și pentru primul punct al României din semifinala de Fed Cup cu Franța. Fanii români, în continuare „la înălțime”.

16:39 - 4-1 pentru Simona, care încheie game-ul cu un nou as.

16:34 - Halep joacă perfect și se desprinde, cu un break, la 3-1.

16:27 - Simona își face serviciul și duce scorul la 2-1 pentru România.

16:23 - 1-1. Mladenovic încheie seria de game-uri câștigate de jucătoarea noastră. Urmează Halep la serviciu.

16:12 - Halep începe bine setul și câștigă primul game cu un as. 1-0 pentru Simona.

16:10 - A început setul al doilea. Servește Simona.

16:07 - Mladenovic a cerut pauză de vestiar. O pauză care se prelungește.

16:03 - Simona a crescut nivelul și termină setul „en fanfare”, trecându-și în cont încă un break. 1-0 la seturi pentru România – 6-3. Francezii, reduși la tăcere în tribune, românii exultă și domină fondul sonor din sală. „Jucăm acasă sau în deplasare?”, se întreabă francezii.

15:58 - 5-3 pentru România. Halep, la un game de câștigarea primului set. Este prima dată în meci când una dintre jucătoare are un avans de două game-uri

15:52 - Game extrem de disputat, dar perfect pentru Simona care face break și conduce cu 4-3. Jucătoarea noastră urmează la serviciu.

15:39 - Simona face câteva greșeli neforțate și jucătoarea din Franța își ia repede break-ul înapoi. 3-3. Este primul meci pe zgură din acest an pentru ambele jucătoare și din această cauză apar multe erori.

15:35 - 3-2 pentru Halep care face break-ul. Jucătoarea din Constanța și-a reglat jocul și îi pune probleme lui Mladenovic.

15:32 - Simona începe să câștige puncetele mai repede. Scorul este 2-2. Fanii Simonei strigă puternic „România”.

15:27 - Deși a avut din nou minge de break, Simona cu profită și jucătoarea franceză face 2-1.

15:20 - Simona își face serviciul și egalează: 1-1. S-au jucat 13 minute pentru primele două game-uri.

15:14 - 1-0 pentru jucătoarea franceză, după ce Halep a condus cu 40-0.

15:07 - A început meciul. Servește Mladenovic. Fanii români își fac simțită prezența.

ACTUALIZARE 14:50 - Se intonează imnurile celor două țări.

Update ora 14.10 LIVE TEXT. Mihalea Buzărnescu - Caroline Garcia, în semifinala Fed Cup 2019. Meciul, în jurul orei 17.00 

Update ora 13.35 Aici găsiți toate informațiile de care aveți nevoie despre semifinala Fed Cup România - Franța și programul complet al meciurilor


Confruntarea dintre Simona Halep și Kristina Mladenovic va avea loc azi, de la ora 15.00.

Halep și Mladenovic nu s-au mai mai întâlnit pe terenul de tenis de aproape doi ani. Ultima confruntare a avut loc pe zgura de la Madrid Open, chiar în finala turneului de la Madrid. S-a impus atunci Simona Halep.

„Am un respect enorm pentru Simona, este o foarte mare campioană. Este, probabil, una dintre cele mai bune jucătoare din lume, dacă nu chiar cea mai bună, pe zgură. Întotdeauna au fost bătălii mari, nivelul de joc este mereu ridicat cu Simona, iar pentru mine va fi o provocare mare s-o înving”, a spus Kristina Mladenovic înainte de meci.

LIVE TEXT. Simona Halep - Kristina Mladenovic, în semifinala Fed Cup 2019
Mladenovic: „Am un respect enorm pentru Simona, este o foarte mare campioană”. Foto: Guliver/GettyImages

Chiar dacă a declarat că are emoții, Simona Halep a spus că acestea sunt constructive, fiind pregătită pentru confruntarea de azi. Jucătoarea din România își dorește foarte mult un titlu de Fed Cup alături de România.

„Mă simt foarte bine. Sunt bucuroasă pentru că sunt aptă sută la sută. Îmi place atmosfera, îmi place orașul și abia aștept să joc. Terenul e un pic diferit, dar trebuie să intru și să-mi fac treaba.

Nu putem să comparăm cu suprafața de la Stuttgart. La Stuttgart e cu totul alt teren. Aici e o zgură adevărată, nu pot face comparații. Aici este un altfel de loc.

Am emoții, trebuie să recunosc, dar e normal și este bine. Sunt destul de concentrată și pusă pe treabă. Îmi doresc să câștig cele două puncte, dar am incredere și în fete. Sunt pregătite, sunt încrezătoare. Nu contează scorul, contează doar să câștigăm”, a spus Simona, la Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri