Simona Halep - Serena Williams, 1-6, 6-4, 4-6. Halep, eliminată în optimi de la Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
simona halep serena williams live text australian open
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4, de americanca Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16, în optimile de finală ale Australian Open. Aceasta a fost a noua victorie a americancei de 37 de ani, câştigătoare a 23 de turnee de grand slam, de şapte ori la Melbourne, în zece meciuri jucate în carieră cu Simona Halep.

simona halep serena williams live text australian open

Serena Williams a învins-o de opt ori pe Simona Halep. Românca a reușit o singură victorie, la Turneul Campioanelor. Foto: Agerpres

Simona Halep a disputat mai mult decât un simplu meci cu Serena Williams în optimile unui grand slam. Românca şi-a pus în joc legitimitatea de a fi numărul 1 mondial în faţa celei mai titrate jucătoare din acest secol. Fără a fi la cel mai bun nivel, Halep a fost în întâlnirea cu fostul lider WTA când în genunchi, când în picioare. Ea a terminat în picioare, dar învinsă de o mare campioană, după cel mai frumos meci de pe tabloul feminin al competiţiei de la Melbourne. În urma acestui rezultat, Halep poate pierde locul I WTA, după 64 de săptămâni pe prima poziţie, dar are meritul de a fi luptat până la capăt în foarte dificilul tablou pe care l-a avut la AusOpen.

La începutul partidei de pe Rod Laver Arena, Simona Halep nu a avut nicio şansă în meciul cu Serena Williams, aflată aproape de potenţialul ei maxim. Americanca are ceva în plus faţă de perioada dinainte de a deveni mamă: un joc mai exact, cu mai puţine greşeli. Jocul fostului lider mondial a fost cel clasic, cu servicii şi lovituri puternice, dar parcă mult mai precise faţă de trecut. Halep a ajuns târziu la mingile bubuite de adversară, a servit la nivelul cel mai slab din acest turneu, şi nu a reuşit să-şi mişte adversara. Setul I a fost fără istoric, Halep a reuşit un break, în primul ghem, apoi a pierdut şase ghemuri la rând, în 20 de minute.

"Insurecţia" din jocul româncei a început cu serviciul. Ea a servit mult mai bine cu primul, iar Serena nu a mai ajuns să-l penalizeze pe cel de-al doilea. Halep a reuşit să dea din ce în ce mai multe mingi înapoi, ceea ce a incomodat-o vizibil pe rivală. Jocul cu schimburi puţine, pe placul Serenei Williams, s-a lungit, pe placul Simonei Halep. Mai mult, Simona Halep s-a "împrietenit" cu marginile terenului, făcând-o pe adversară să nu mai lovească din poziţiile preferate. Astfel, odată cu evoluţia mai eficientă, mai precisă a Simonei Halep (de la 3 lovituri câştigătoare - 5 erori neforţate, în primul set, la 12-2, în al doilea), s-au înmulţit erorile neforţate ale americancei (10-6 la 17-10).

În setul secund, Halep şi-a fructificat prima dată în acest meci serviciul, în ghemul de început, apoi din nou Serena a reuşit două ghemuri la rând, între care un break. Halep a făcut rebreak, în primul ghem lung, cu egalitate, şi a luat apoi conducerea cu 3-2, servind numai cu primul. Cu încă un break în ghemul al zecelea, Halep a închis setul cu 6-4, după 57 de minute de joc. Acesta a fost primul set pierdut de Serena Williams, la AusOpen, după ce anterior cedase numai nouă ghemuri, în trei meciuri.

Decisivul a fost o luptă corp la corp, cu schimburi de mingi şi ghemuri lungi, cu rispipă de energie şi cu lovituri spectaculoase. Halep a părut mai proapspătă, mai aproape de a se impune, dar Williams nu a cedat şi, scăpată din asediu, a apăsat pe lovituri atunci când a trebuit pentru cea mai mare victorie de la revenirea în activitate.

Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 3-3, când Williams a reuşit breakul, după ce Halep a avut 40-30. Acesta a fost suficient pentru ca americanca să se impună cu 6-4, după o oră şi 47 de minute.

În faza următoare Serena Williams va evolua cu Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

LIVE TEXT SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS ÎN OPTIMILE AUSTRALIAN OPEN 2019


ora 12.05 Serena Williams câștigă meciul împotriva Simonei Halep și merge mai departe la Australian Open.

ora 11.59 Williams face rapid 5-3 și Simona Halep servește pentru a rămâne în meci.

ora 11.54 După un game istovitor pe propriul serviciu, Serena Williams face break și preia conducerea meciului. Este 4-3 pentru Williams, care urmează la serviciu.

ora 11.49 Serena Williams își face serviciul după un game infernal, în care Halep a avut trei mingi de break. Halep a fost ajutată și de fileu la una dintre lovituri. A treia oară când mingea a picat în terenul americancei după ce a lovit fileu. „This is not fair” sau „Nu este corect” a spus Williams.

ora 11.38 Încă un game în alb pentru Simona Halep și este 3-2. Puternic metalul lui Halep și fabuloasă revenire după ce a fost depășită la toate capitolele în setul întâi. Reușește lovituri de senzație, iar forehand-ul funcționează la maximum. Și primul serviciu este bun.

ora 11.35 Serena Williams răspunde tot printr-un game în alb, ajutată de serviciul puternic, și este egalitate la 2 în setul 3.

ora 11.32 2-1 pentru Simona Halep, după un game în alb făcut de româncă. Halep poate spera la o victorie, dacă reușește să mențină ritmul meciului.

ora 11.30 Williams își face serviciul, după ce Halep a egalat game-ul la 40.

ora 11.25 Simona Halep își câștigă serviciul, după un game muncit și unul de o importanță psihologică foarte mare. Halep este mai agresivă, este puternică metal și nu pare descurajată de Williams. Tensiunea meciului este aproape insuportabilă și din fața televizoarelor.

ora 11.15 Senzațional, Simona Halep. Break pentru Halep, care întoarce meciul chiar pe serviciul adversarei și avem set decisiv. Hai, Simona!

ora 11.11 Simona Halep își face serviciul, ajutată de lovitura ei favorită - lung de linie. Un „un-doi” și game-ul se încheie 40-15 pentru Halep. Este 5-4 și românca poate spera la un set decisiv. Să îi ținem pumnii, urmează Williams la serviciul.

ora 11.03 După un game impecabil al Serenei Williams, Halep își face serviciul și pare că în sfârșit îi ține piept americancei.

ora 11.00 Serena Williams egalează rapid, ajutată din nou de serviciul puternic. Nimic de făcut aici.

ora 10.55 Simona Halep face break în setul 2 și își câștigă imediat serviciul. Breakul făcut de Halep a părut un moment psihologic important al meciului. Românca a revenit de la avantaj pentru Williams și a întors soarta gameului. Apoi și-a făcut serviciul în doar câteva zeci de secunde. Americanca are însă avantajul unor lovituri absolut spectaculoase - precise și puternice. E greu de găsit soluții în aceste condiții. Soluția este să-ți plimbi adeversarul pe teren, atunci când ai ocazia. 

ora 10.49 Serena Williams face break și este 2-1 pentru americancă în setul doi. Simona Halep pare descurajată de forța loviturilor lui Williams și nu poate să găsesască soluțiile salvatoare.

ora 10.44 Simona Halep revine în joc, își câștigă serviciul și rupe seria de șase gameuri la rând câștigate de Serena Williams. Să îi ținem pumnii.

ora 10.40 Serena Williams a câștigat primul set în doar 20 de minute

ora 10.30 Serena Williams domină meciul, cu trei gameuri la rând câștigate de americancă.

ora 10.22 Serena Williams revine rapid în joc și face re-break.

ora 10.20 Simona Halep începe în forță partida și face break din primul game. Serena, la servă, este ezitantă.

ora 10.17 A început „meciul secolului”, cum l-a numit Cristian Tudor Popescu, dintre Simona Halep și Serena Williams, cu americanca la servă.

ora 10.17 „Nu mă gândesc mult la meci. Trebuie să o plimb mult pe teren și să joc bine”, este declarația Simonei Halep înainte de meciul cu Serena Williams.

ora 10.15 Simona Halep și Serena Williams au intrat pe teren și și-au început antrenamentul.


Meciul dintre Simona Halep şi Serena Williams a fost primul din sesiunea de seară de pe arena Rod Laver. Aceasta va fi a zecea lor partidă directă și prima de când Serena a devenit mamă.

CITEȘTE ȘI: CTP: Nu ratați meciul Simona Halep - Serena Williams, sunt rare astfel de prilejuri în viață

Serena Williams e coşmarul româncei, pe care a învins-o de opt ori: Simona Halep are o singură victorie, în 2014, la Turneul Campioanelor, unde cele două s-au întâlnit şi în finală. În ultimele două meciuri, în 2016, la US Open şi la Indian Wells, Williams a învins-o pe Halep în sferturi.

CITEȘTE ȘI: Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina, în sferturi la Australian Open

„Serena este acum în revenire de formă, se apropie de valul ei maxim și Simona la fel, urcă acum, urcă spre vârf și întotdeauna când două mari jucătoare se întâlnesc în intersecții de felul acesta ale traiectoriilor lor iese un meci deosebit”, a spus Cristian Tudor Popescu.

simona halep serena williams live text australian open
Calificarea în sferturi este recompensată la Melbourne cu un premiu de 460.000 de dolari australieni. Foto: Agerpres


Serena Williams s-a calificat în optimi după trei victorii clare, fără set pierdut, în timp ce Halep a avut probleme atât cu Kaia Kanepi, cât și cu Sofia Kenin.

Karolina Pliskova s-a calificat în sferturi la Australian Open și va evolua Serena Williams

Karolina Pliskova (Cehia), locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Garbine Muguruza (Spania), locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18, calificându-se pentru a treia oară la rând în sferturile de finală ale Australian Open.

Pliskova s-a impus după un meci care a durat o oră şi va juca în faza următoare cu Serena Williams (SUA), locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16.

Palmaresul Karolinei Pliskova cu Serena Williams este de 1-2.

Calificarea în sferturi este recompensată la Melbourne cu un premiu de 460.000 de dolari australieni (330.000 de dolari americani) şi cu 430 de puncte WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri