Fed Cup. România s-a calificat în semifinale

Data actualizării: Data publicării:
halep fed cup fb halep

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup A învins Cehia, deținătoarea titlului, cu scorul 3-2.  

Mubadala Silicon Valley Classic - Day 4
Foto: Guliver/GettyImages

Actualizare 22:30 - România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria dramatică a perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.


Actualizare 18:50 - Katerina Siniakova a învins-o pe Mihaela Buzărnescu. Meciul s-a terminat după două seturi, cu scorul 6-4, 6-2.


Mihaela Buzărnescu a pierdut primul set în fața cehoaicei Katerina Siniakova, cu scorul 4-6.


Simona Halep a adus României a doua victorie cu care tricolorele au trecut în avantaj în confruntarea cu Cehia din primul tur al Grupei Mondiale FedCup. Simona a învins-o pe Karolina Pliskova după un meci maraton, de două ore și 39 de minute, scor 6-4, 5-7, 6-4. 

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la sfârşitul săptămânii este format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

Sursa: Digi Sport, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri