Chinuită de dureri, Halep a pierdut cu Cibulkova și a fost eliminată după primul meci de la Wuhan

Data actualizării: Data publicării:
simona halep medic

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-0, 7-5, de Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 31 WTA, în turul al doilea al Wuhan Open, fază în care românca a fost acceptată direct. Simona Halep a acuzat dureri la spate şi la coapsa stângă, solicitând de mai multe ori ajutor medical. În ciuda acestor probleme, ea a ţinut să ducă întâlnirea până la capăt.

Halep - Cibulkova live video și live text
Halep - Cibulkova este live video pe www.digisport.ro și live text pe www.digi24.ro (Foto: Agerpres)

Meciul a început la ora locală 23.00, după ce partida anterioară a durat trei ore. Fără forţă în serviciu, fără precizie în lovituri şi fără putere de efort, Halep a opus o palidă rezistenţă în primele opt ghemuri, cedate la rând şi în care a câştigat numai 13 puncte. Ea a cerut asistenţă medicală, pentru probleme la spate, la scorul de 0-5, după 20 de minute de joc. Primul set s-a încheiat după 27 de minute, cu scorul de 6-0, pentru sportiva din Slovacia.

Românca a continuat meciul şi a avut prima ei ocazie de a pune un ghem pe tabelă, la 0-1, în setul secund. Halep nu a fructificat-o şi Cibulkova a obţinut un nou break. Liderul WTA a reuşit totuşi să puncteze, cu rebreak, în ghemul următor, 1-2, apoi a cerut din nou intervenţia fizoterapeutului, care i-a făcut un masaj la coapsa stângă. Simona Halep a arătat că se simte mai bine şi a început să joace, punându-i probleme adversarei. Sportiva din Constanţa a câştigat patru ghemuri la rând, trei după rebreak-ul de 1-2 şi s-a desprins la 4-2, şi pe fondul unei scăderi a evoluţiei jucătoarei din Slovacia, surprinsă de revirimentul rivalei.

Cibulkova şi-a oprit "căderea" şi a egalat, dar din nou Halep a făcut rebreak, fiind în postura de a servi pentru set, la 5-4. Nu s-a apropiat de câştigarea setului, iar Cibulkova egalat din nou, la 5. Halep a mai avut o minge de rebreak, la 5-5, apoi s-a înclinat, cu 5-7, după aproape o oră şi 25 de minute de joc.

Acesta a fost primul meci al Simonei Halep, după ce a părăsit turneul de la US Open în manşa inaugurală, la 27 august, şi a treia înfrângere consecutivă.

Halep anunţase, luni, că participarea ei la Wuhan Open este în pericol din cauza unei accidentări la spate.

Anul trecut, Simona Halep a părăsit competiţia chineză de categorie Premier 5 tot în turul al doilea, în care de asemenea a fost acceptată direct. Ea a fost învinsă atunci de Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-1.


LIVE TEXT HALEP - CIBULKOVA ÎN TURUL DOI DE LA WUHAN:

19:22 - Jucătoarea din Slovacia face 7-5 și câștigă duelul cu Halep din turul al doilea de la Wuhan. 

19:16 - Cibulkova conduce cu 6-5.

19:09 - Din păcate, Halep nu poate să își facă serviciul și scorul devine egal: 5-5

19:06 - Rebreak reușit de Simona Halep care conduce cu 5-4.

19:01 - Slovaca face break și scorul devine 4-4.

18:58Un game câștigat de Cibulkova pe propriul serviciu întrerupe seria excelentă a Simonei: 4-3 pentru Simona.

18:55 - Halep își face serviciul și conduce cu 4-2. Servește jucătoarea din Slovacia.

18:47 - Incredibil, 3-2 pentru jucătoarea noastră. În ciuda problemelor fizice, Simona luptă și preia conducerea în setul al doilea după ce a revenit de la 2-0 pentru adversară. Halep urmează la serviciu.

18:44 - Prima egalitate din meci. Chinuită de dureri, Halep egalează la 2.

18:40 - Primul game câștigat de Simona 2-1 pentru jucătoarea din Slovacia. Halep a cerut din nou intervenția medicului. De data asta acuza dureri la piciorul stâng.

18:38 - 2-0 pentru Cibulkova în setul al doilea.

18:30 - Halep pierde primul set cu 6-0 și este condusă cu 1-0 în setul 2.

18:20 - Cibulkova câștigă al doilea game consecutiv la zero și conduce cu 5-0. Simona a cerut intervenția medicului. Românca acuză dureri la spate.

18:15 - Halep este condusă cu 4-0.

18:07 - Cibulkova face break și conduce cu 2-0.

18:04 - 1-0 pentru jucătoarea din Slovacia.

17:58 - A început meciul. Cibulkova servește.

17:50 - Jucătoarele au ieșit la încălzire.


ora 16.05 Simona Halep, anunț-surpriză înainte de debutul la Wuhan. Va participa la turneul de la Moscova, pe care l-a câştigat în 2013


Ultimul meci Halep - Cibulkova a avut loc în grupe, la Turneul Campioanelor de la Singapore, în 2016, când jucătoarea din Slovacia s-a impus cu 6-3, 7-6 (5). Simona Halep, în schimb, a câştigat cele două partide pe zgură (6-2, 6-4, în 2016, la Madrid, în finală şi 0-6, 6-4, 6-3, la Bruxelles, în 2012, în sferturi), în timp ce Dominika Cibulkova s-a impus de trei ori pe hard şi o dată pe iarbă, scrie news.ro.

Luni, Halep a declarat că a simţit dureri la spate în timpul antrenamentului de duminică, efectuat cu Petra Kvitova, astfel că participarea ei la turneul de categorie Premier 5 de la Wuhan este sub semnul întrebării.

„Nu ştiu de ce s-a întâmplat. Au fost 24 de ore dificile, speră să fiu pregătită mâine”, a spus Halep.

Dominika Cibulkova, locul 31 WTA, a învins-o, luni, pe Monica Niculescu, locul 82 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3, în primul tur al Wuhan Open.

Halep - Cibulkova live video și live text
Halep - Cibulkova este live video pe www.digisport.ro și live text pe www.digi24.ro (Foto: Agerpres)

Simona Halep înaintea debutului de marţi la actuala ediţie a Wuhan Open: Abia aştept să dau tot ce am mai bun


Simona Halep, liderul WTA, a declarat că este nerăbdătoare să dea tot ce are mai bun la turneul Wuhan Open, la care în anii trecuţi nu a avut evoluţii foarte bune. Halep va debuta la actuala ediţie a competiţiei, marţi, în jurul orei 16.00, în compania sportivei din Slovacia Dominika Cibulkova, locul 31 WTA.

Meciul, contând pentru turul doi, va fi ultimul de pe terenul central, după confruntarea Katerina Siniakova – Caroline Garcia, programată la ora 14.30.

„Este mereu plăcut să revin aici, în Asia. Este un loc special, mă simt bine şi încerc să fiu mai bună decât anul trecut. În ultimii ani nu am jucat prea bine aici, iar acum abia aştept să dau tot ce am mai bun. De fapt, în ultimii ani am jucat o semifinală. Este o mare provocare pentru mine să vin aici şi să joc cel mai bun tenis. Fiecare meci este dificil la acest nivel, dar nu se ştie niciodată. Vreau doar să intru pe teren încrezătoare şi cu gândul că am şansa mea. Nu mai există presiune pentru rezultat, ci doar pentru cât de bună pot fi în fiecare zi când intru pe teren, este o presiune pozitivă, sunt doar bucuroasă că sunt aici pentru al cincilea an consecutiv”, a declarat Halep pentru WTA.

Anul trecut, Simona Halep a părăsit competiţia chineză de categorie Premier 5 în turul al doilea, în care de asemenea a fost acceptată direct. Ea a fost învinsă atunci de Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-1. În 2016, Halep a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă de Petra Kvitova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri