Irina Begu, învinsă de Maria Şarapova, în turul al II-lea, la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
2018 Australian Open - Day 1
Foto: Guliver/GettyImages

Irina-Camelia Begu, locul 38 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 7-5, 6-1, de rusoaica Maria Şarapova, locul 52 WTA, în manşa a doua a Madrid Open.

2018 Australian Open - Day 1
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 16:35 - Begu nu a făcut faţă decât un set celebrei sale rivale. Cu un break la debut, Begu a condus cu 3-1, apoi Şarapova a egalat la 3, înainte de a obţine break-ul de set, la 6-5, după 64 de minute de joc.

În setul secund, Begu a început tot cu un break, dar a cedat ulterior, aproape fără luptă, 1-6. După ce a trecut de Mihaela Buzărnescu în primul tur, Şarapova s-a impus în faţa Irinei Begu, într-o oră şi 32 minute.

În faza următoare, Şarapova va evolua cu sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 22 WTA, sau cu chinezoaica Shuai Zhang, locul 28 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 36.775 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

Perechea Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet (Franţa) a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 6-4, de echipa Andreja Klepac (Slovenia)/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), în primul tur al probei de dublu de la Madrid Open.

Învinsele vor primi un premiu total de 12.100 de euro şi 10 puncte WTA.

Buzărnescu, locul 32 WTA, a fost învinsă şi la simplu, în turul I. Duminică, ea a fost întrecută de rusoaica Maria Şarapova, numărul 52 mondial, scor 6-4, 6-1.

Tot luni, în jurul orei 18:00, urmează să se dispute meciul dintre perechea Irina Begu/Simona Halep cu echipa Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia).


LIVE VIDE, AICI, pentru abonații RCS & RDS.

LIVE TEXT, AICI.

Begu vrea s-o răzbune pe Mihaela Buzărnescu şi să devină a treia jucătoare din ţara noastră care o învinge pe Maria Sharapova.

Anul trecut, Halep a învins-o pe rusoaică din a opta încercare, iar în februarie, Monica Niculescu a repetat isprava la chiar primul duel direct. Totuşi, Sharapova a câştigat toate cele trei meciuri cu Begu, fără a pierde vreun set.

„Cu siguranţă va fi un meci foarte greu. Aici sunt cele mai bune jucătoare din lume pe acest tablou, aşa că mă aştept la un meci greu”, a declarat Begu.

„E o jucătoare cu un serviciu bun şi care loveşte puternic. Din ce îmi amintesc, ne-am mai întâlnit la Madrid şi nu a fost uşor. Condiţiile de aici o avantajează, pentru că preferă să lovească mingea de sus. E un aspect la care trebuie să am grijă”, a declarat Sharapova, la conferinţa de presă de la finalul meciului cu Buzărnescu.

Irina şi Masha au mai stat faţă în faţă în capitala Spaniei, în 2012, când campioana din 2014 s-a impus cu 6-0, 6-3.

Begu, două meciuri într-o zi

Irina Begu este singura reprezentantă a României care va juca luni la Madrid în turneul de simplu. Însă jucătoarea de 26 de ani, care ocupă locul 36 WTA, se va afla de două ori pe teren, pentru că are meci şi la dublu, unde face pereche cu Simona Halep.

„La dublu e greu să îţi faci idei înainte. Eu nu joc atât de mult dublu, dar tot timpul când am jucat cu ea ne-a mers bine. Anul trecut, aici, am făcut semifinală. Eu cred că putem avea încredere şi să mergem să jucăm cel mai bun tenis al nostru fără presiune”, a precizat Simona Halep.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri