Excelent! Buzărnescu va juca ambele finale la Praga. De luni va fi a doua jucătoare română în WTA, după Halep

Data actualizării: Data publicării:
mihaela buzarnescu getty
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, de ziua ei (a împlinit 30 de ani), în finala turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o, vineri, pe Camila Giorgi (Italia), cu 4-6, 6-3, 7-5, în a doua semifinală a competiţiei din capitala Cehiei. 

mihaela buzarnescu getty
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE. Perechea Mihaela Buzărnescu/Ligia Marozava (România/Belarus) a pierdut, vineri, finala de dublu a turneului de la Praga, cu premii totale de 250.000 de dolari. Pentru Buzărnescu, jucătoare care a împlinit vineri 30 de ani, a fost al doilea meci al zilei, după semifinala câştigată la simplu.

Buzărnescu şi Marozava au fost învinse de cuplul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3), scor 6-4, 6-2.

 


LIVE VIDEO, AICI, pentru abonații la internet RCS & RDS.

LIVE TEXT, AICI

Știrea inițială

Mihaela Buzărnescu este de neoprit! Românca de pe locul 37 WTA a făcut instrucţie cu favorita gazdelor, Krystina Pliskova, în turneul de la Praga. Buzărnescu va disputa două partide vineri, chiar în ziua în care împlineşte 30 de ani.

Mai întâi, Buzărnescu evoluează la simplu, în semifinale, cu sportiva italiană Camila Giorgi, locul 58 WTA. Apoi, după o pauză, va juca finala de dublu, alături de Ligia Marozava din Belarus, împotriva cuplului Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3).

Partida de simplu a Mihaelei Buzărnescu este a doua a zilei, după semifinala dintre Shuai Zhang (China), locul 31 WTA, şi Petra Kvitova (Cehia), locul 10 WTA.

În acest moment, Mihaela Buzărnescu este pe locul 36 WTA, în clasamentul „live”, la doar două puncte de ocupanta locului 35, Sorana Cîrstea. O victorie vineri, la simplu, nu i-ar aduce numai calificarea în a doua finală WTA din carieră, dar şi statutul de a doua jucătoare română cel mai bine clasată, după Simona Halep, locul I WTA. Buzărnescu ar urca până pe locul 32, cel mai bun din carieră, dacă s-a impune în faţa italiencei Giorgi.

Buzărnescu îşi continuă ascensiunea începută anul trecut, când era clasată în ianuarie pe locul 541 WTA. La 30 de ani, ea traversează cea mai bună perioadă a carierei după ce a ajuns pe locul 37 WTA, cel mai bun, şi după ce în 2018 a făcut finală la Hobart, semifinale la Midland (ITF) şi optimi la Doha, unde a participat la primul ei turneu de categorie Premier 5, la 29 de ani.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri