Halep, victorie cu Strycova. O poate întâlni în sferturi pe Konta

Data actualizării: Data publicării:
2017 Miami Open - Day 10

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe jucătoarea cehă Barbora Strycova, locul 17 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

2017 Miami Open - Day 10
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 18:40 - Halep a început fără precizie şi fără agresivitate partida cu Strycova, fiind condusă cu 2-0, după un break la debut. Românca şi-a corectat repede evoluţia, ridicându-şi jocul aproape de cotele maxime. Halep a fost pe tot terenul şi şi-a pus adversara sub o presiune sufocantă, "bombardând-o" cu lovituri puternice pe laturile terenului. Au rezultat opt ghemuri câştigate la rând de jucătoarea din Constanţa. După şase dintre acestea, setul I a ajuns pe tabelă, în dreptul Simonei Halep, cu 6-2, după 34 de minute.

La 2-0 în setul secund, Halep a avut un „recul” în evoluţie, a greşit câteva mingi, iar sportiva cehă a putut să egaleze după un rebreak. Halep s-a desprins apoi la 4-2, dar din nou Strycova a câştigat pe serviciul româncei. A fost ultima reuşită a jucătoarei din Cehia, pentru că Halep nu i-a mai dat nicio şansă, impunându-se şi în al doiela set, cu 6-3, după o oră şi 15 minute de la start.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu învingătoarea dintre Johanna Konta, locul 7 WTA, şi Anastasija Sevastova din Letonia, locul 26 WTA. Dacă se va impune Konta, ar însemna că ea se va întâlni cu Halep a doua oară în mai puţin de o săptămână, după ce Simona a câştigat, duminică, cu 6-1, 6-3, meciul din cadrul întâlnirii de Fed Cup România - Marea Britanie, de la Mamaia.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un premiu de 16.411 euro şi cu 100 de puncte WTA.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

LIVE VIDEO AICI, pentru abonații RCS & RDS

ACTUALIZARE 18:15 - După un start ezitant de partidă, în care a fost condusă cu 2-0 la gameuri, Simona Halep revine fabulos și câștigă primul set cu 6-2.  Halep începe bine setul al doilea, cu un game câștigat pe propriul serviciu. Apoi break la 0 realizat de Simona! 6-2 2-0 pentru româncă. Strycova n-a mai câștigat niciun game din momentul în care conduce cu 2-0 în primul set.


 

La meciurile directe, sportiva din România conduce cu 2-1. În 2010, Strycova a câștigat primul duel cu 6-1, 6-4 la paris. Peste 4 ani, Halep a câștigat cu același scor, la Beijing. La ultima întâlnire, în octombrie 2016, la Indian Wells, jucătoarea din Cehia s-a retras în setul al doilea, la 1-0 pentru Simona, după ce tot Halep câștigase cu 6-3 primul set, scrie digisport.ro.

„Nu pot spune dacă hard-ul sau zgura este cea mai bună suprafaţă a mea în aceste zile, dar pe zgură mă simt ca acasă”, a mărturisit Halep, a patra favorită a probei de simplu la turneul din Germania.

Simona Halep va juca şi în proba de dublu la turneul de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 776.000 de euro, urmând să facă pereche cu poloneza Alicja Rosolska.

Turneul WTA Premier de la Stuttgart va fi transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVTATE la Digi Sport, în această săptămână (24-30 aprilie).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri