Halep, învinsă la Eastbourne. Ratează iar locul 1 mondial

Data actualizării: Data publicării:
halep woniacki

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a ratat calificarea în semifinalele turneului de categorie Premier de la Eastbourne, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-1, de daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

ACTUALIZARE 20:20 - Întâlnirea a început cu un ritm de meci demostrativ, căpătând pe parcurs tensiune şi echilibru. Wozniacki petrecuse pe teren, joi, înaintea acestei partide, o oră şi trei minute, în meciul cu Elena Vesnina, în timp ce Halep a stat o jumătate de oră în plus, cu Ţvetana Pironkova. Doar două ore şi un sfert a avut jucătoarea din Constanţa între partida din optimi şi cea din sferturi, din cauza unui program dereglat de ploaia care a căzut în ultimele zile la Eastbourne. Astfel, daneza a fost mai proaspătă la început, mai agresivă şi mai precisă. De partea cealaltă. Halep a jucat relaxată, dar şi-a "radicalizat" evoluţia odată cu trecerea timpului. Nivelul jocului româncei a crescut constant, apropiindu-se de maximum şi devenind principalul furnizor de spectacol pe arena centrală de la Devonshire Park. Din păcate pentru ea, energia a părăsit-o la fel de repede, în partea a doua a meciului, după ce a condus cu 7-5 şi 3-0, apoi 4-2, în setul secund.

Wozniacki a servit prima şi a condus cu 40-0, Halep a întors ghemul şi a făcut break. Daneza a luat apoi trei ghemuri la rând. Ea a condus cu 4-1 şi 5-2 şi aici s-a blocat. O perioadă, nu i-a mai ieşit nimic, pentru că de partea cealaltă a fileului s-a produs o metamorfoză. Pe fondul unui joc nu foarte rău al rivalei, sportiva română a alergat dintr-o parte într-alta a terenului, a fost inspirată, alegând cele mai potrivite lovituri, a punctat cu precizie chirugicală, transformând-o pe Wozniacki într-o jucătoare fără replică. Au rezultat opt ghemuri câştigate la rând de Halep. După primele cinci, setul I a intrat în palmaresul ei, cu 7-5, după 45 de minute.

Wozniacki a dat din nou semne de prezenţă pe tabelă la scorul de 0-3, după ce şi-a pierdut serviciul de două ori. Fostul lider WTA a reintrat în joc cu un rebreak, consolidat cu serviciul. Halep a pus pe <hold> revenirea adversarei, ridicând scorul la 4-2. Wozniacki şi-a deblocat revenirea cu patru ghemuri obţinute consecutiv. Astfel, ea a trimis meciul în decisiv, după 6-4 şi după alte 42 de minute de joc.

Al treilea set a fost unul fără istoric, deşi a început cu un break reuşit de Halep. Wozniacki a făcut rebreak şi a mai câştigat alte cinci ghemuri, punând capăt meiciului cu 6-1, după o oră şi 54 de minute de joc. 

În penultimul act, Wozniacki va evolua cu britanica Heather Watson, locul 126 WTA, beneficiară a unui wild card, sau cu sportiva cehă Barbora Strycova, locul 23 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 18.940 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

Simonei Halep ratează în această săptămână oportunitatea de a lua locul germanei Angelique Kerber în fruntea ierarhiei WTA. Românca va evolua, de luni, la al treilea Grand Slam al anului, la Wimbledon.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

În următoarea fază, ocupanta locului 2 WTA va avea parte de o adversară mult mai importantă: daneza Caroline Wozniacki (26 de ani, locul 6 WTA).

Partida dintre cele două se va disputa tot joi, nu mai devreme de ora 18:30, ora României, şi va avea loc pe Terenul Central, fiind prima disputată pe iarbă de jucătoarele care s-au întâlnit de alte patru ori în carieră. Duelul va fi în direct pe Digi Sport 2.

Scorul la directe este 2-2. Simona a pierdut la Dubai, în optimi, în 2012 (2-6, 3-6), dar şi-a luat revanşa un an mai târziu, în semifinalele de la New Haven (6-2, 7-5).

La Dubai, cele două au jucat semifinala din 2015, iar românca de 25 de ani a trecut mai departe (2-6, 6-1, 6-1). În fine, ultimul duel a avut loc tot în penultimul act, dar la Stuttgart, în 2015, iar "Caro" a învins cu 7-5, 5-7, 6-2.

Dacă Simona se află la debutul ei în cadrul turneului de la Eastbourne, Caroline este la a noua participare, câştigând competiţia în 2009, având şi trei semifinale consecutive în perioada 2013-2015.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Turneul WTA de la Eastbourne: Halep - Wozniacki (în jurul orei 18:30, în direct pe Digi Sport 2)
  • Campionatul European: finala Germania - Spania se joacă vineri, 30 iunie, pe Digi Sport 1, de la ora 21:45

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri