Managerul Simonei Halep: A avut mult presiune, dar psihologic de acum va fi mai uşor

Data actualizării: Data publicării:
2017 China Open - Day 8 - Semi-Finals
Foto: Gulliver/Getty Images

Virginia Ruzici, fosta câştigătoare a turneului de la Roland Garros şi managerul Simonei Halep, a declarat că sportiva din Constanţa a reuşit o performanţă extraordinară prin ajungerea în vârful ierarhiei WTA, spunând că de acum totul îi va fi mai uşor din punct de vedere psihologic.

2017 China Open - Day 8 - Semi-Finals
Foto: Gulliver/Getty Images

"Este un moment extrem de emoţionant, nu credeam să mai trăiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinară. Este foarte important şi măreţ pentru ea şi tenisul românesc. Am auzit de ea când avea 14 ani, fiind în România, în trecere, când Florenţa Mihai m-a rugat să trec pe la terenul ei, să bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu şi Andreea Mitu. Mi-am dat seama că era cea mai talentată. Când a câştigat Roland Garros la juniori am estimat potenţialul ei la primele zece din lume. Am avut o viziune, ca să spun aşa, şi am dorit să lucrez alături de ea.  Simona a avut multă presiune până acum, va trebui să muncească mai mult pentru a se menţine acolo, dar din punct de vedere psihologic va fi mai uşor pentru ea. Va fi eliberată de această presiune care a fost pe capul ei în ultimii trei ani. A jucat acum cu multă luciditate, iar după ce a învins-o pe Sharapova s-a eliberat complet. E bine că s-a întâmplat acest lucru la un astfel de turneu, nu la un Grand Slam", a declarat Ruzici la Digisport.

Ruzici a menţionat că nu se află în China alături de Halep, dar va merge la Turneul Campioanelor de la Singapore. "De un manager nu este nevoie în fiecare turneu. Pot să-mi fac treaba şi de mai departe. Voi fi alături de ea la Singapore".

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri