Maria Șarapova, audiată în cazul de dopaj. Suspendarea ei ar putea fi anulată

Data publicării:
sarapova crop getty

Foto: Gulliver/GettyImages

Câştigătoarea a cinci titluri de Grand Slam a anunţat, în luna martie, că a fost testată pozitiv la meldonium, o substanţă utilizată în tratarea problemelor cardiace şi care a fost inclusă pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) începând cu data de 1 ianuarie.

Șarapova, cel mai bine plătită sportivă din lume, a susţinut că a utilizat meldonium la recomandarea medicilor, în ultimii zece ani, fără să ştie însă că produsul a fost interzis între timp de AMA.

Sute de sportivi au fost depistaţi pozitiv la meldonium de la începutul acestui an, iar Agenţia Mondială Antidoping a recunoscut, luna trecută, că suspendările sale ar putea fi anulate din cauza absenţei informaţiilor ştiinţifice clare în privinţa duratei în care substanţa poate fi eliminată total din organism.

Producătorul meldoniumului a precizat că urmele acestei substanţe pot rămâne în corpul uman timp de câteva luni, în funcţie de dozele utilizate, durata tratamentului şi sensibilitatea metodelor de testare.

Programul antidoping al Federaţiei Internaţionale de Tenis prevede suspendări de până la patru ani în cazul testelor pozitive, însă sancţiunile pot fi reduse în anumite circumstanţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri