Maria Sharapova, eliminată de la US Open. Cum arată sferturile de finală

Data actualizării: Data publicării:
US Open 2018 Navarro vs Sharapova
Foto: Guliver/Getty Images

Maria Sharapova, nr. 22 WTA, a fost eliminată la US Open de Carla Suarez Navarro (locul 24 WTA), care ajunge astfel în sferturile de finală, fază a competiției în care și tânăra Naomi Osaka a reușit calificarea în premieră, după ce a eliminat-o pe jucătoarea din Belarus Aryna Sabalenka.

2018 US Open -Navarro vs Sharapova
Foto: Guliver/Getty Images

Meciul dintre rusoaica Maria Sharapova și Carla Suarez Navarro a durat o oră și jumătate și s-a încheiat după două seturi, câștigate de sportiva din Spania cu 6-4, 6-3.

În ceea ce o privește pe japoneza Naomi Osaka (19 WTA), ea s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. A reușit această performanță după ce a învins-o pe Arina Sabalenka (20 WTA) în trei seturi, 6-3, 2-6, 6-4, după o partidă care a durat aproape două ore.

2018 US Open - Day 8
Aryna Sabalenka Foto: Guliver/Getty Images

Cele două vecine din clasamentul WTA sunt de-o seamă: ambele au 20 de ani, însă Sabalneka - pe care Simona Halep o întâlnea în semifinalele de la Cincinnati - era considerată revelația momentului în tenis.

2018 US Open - Day 8
Naomi Osaka, vizibil emoționată după partida cu Aryna Sabalenka Foto: Guliver/Getty Images

Osaka a plâns de bucurie la finalul partidei, scrie digisport.ro. Naomi Osaka o va întâlni în sferturile de finală pe Lesia Tsurenko (36 WTA), cea care a trecut de Marketa Vondrousova, cu 6-7, 7-5, 6-2.kar

La Flushing Meadows în celelalte partide din sferturi vor juca Serena Williams (26 WTA) cu Karolina Pliskova (8 WTA), Sloane Stephens (3 WTA) cu Anastasija Sevastova (18 WTA) și Madison Keyes (14 WTA) împotriva Carlei Suarez Navarro. Astfel, la US Open 2018 numai două jucătoare din top 10 au mai rămas în competiție în faza sferturilor.

Va fi US Open 2018 competiţia care va însemna revenirea cu arme şi bagaje a Serenei Williams în tenisul mondial? Rămâne de văzut. Dar dacă se impune anul acesta la Flushing Meadows, americanca de 36 de ani o va egala pe legendara Margaret Court la titlurile de Grand Slam: 24 de trofee majore a cucerit australianca.

„Din fericire, nu am simţit presiune. Nu prea simt aşa ceva, pentru că am această aventură în care încerc să revin unde am fost. Îmi cam place, ca să fiu sinceră”, a mărturisit Serena Williams, care a eliminat-o în optimi pe Kaia Kanepi, cea care se dovedise a fi obstacolul greu de trecut pentru Simona Halep încă din primul meci al româncei la Flushing Meadows.

Serena Williams luptă şi pentru un loc la Turneul Campioanelor, unde poate fi o rivală surpriză pentru Simona Halep - românca e singura jucătoare deja calificată la competiţia transmisă în direct de Digi Sport, la final de octombrie. Cele două au jucat finala de la Singapore în 2014, când americanca a triumfat.

Citiți și:  Kerber, Kvitova şi Garcia, învinse la US Open. Halep își menține avantajul uriaș în clasamentul WTA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri