Martina Navratilova: Halep a jucat sperând că Ostapenko va face greșeli

Data actualizării: Data publicării:
Day Six: The Championships - Wimbledon 2015
Foto: Gulliver/Getty Images

Fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova (60 ani) a afirmat, sâmbătă, pentru ITV UK, că Simona Halep a jucat finala de la Roland Garros sperând că Jelena Ostapenko va face greșeli și a pierdut, potrivit site-ului WTA.

Day Six: The Championships - Wimbledon 2015
Foto: Gulliver/Getty Images

"Halep a jucat cu grijă cam tot meciul sperând că Ostapenko va face greșeli. Trebuie să joci ca să câștigi, nu să nu pierzi'', a spus Navratilova, citată de Agerpres.

Fosta mare campioană, cu 18 titluri de Grand Slam în palmares, a vorbit și despre noua campioană, Jelena Ostapenko: "Jelena a arătat azi că are o mentalitate de campioană".

"Oricine poate lovi tare mingea, dar poate să o și controleze? Trebuie să ai și calitate. Are și posibilitatea de a-și îmbunătăți serviciul. Când va reuși acest lucru, să vă feriți! Cu acest joc, ar trebui să facă bine transferul pe iarbă și să fie una dintre favorite la Wimbledon", a mai spus Navratilova.

Halep, care a pierdut a doua sa finală la Roland Garros în decurs de patru ani, nu a avut decât 10 erori neforțate, de unde rezultă și faptul că a riscat foarte puțin. De partea cealaltă, Ostapenko a comis nu mai puțin de 54 de erori neforțate, dar a reușit tot atâtea lovituri câștigătoare (winners).

La 20 de ani, Ostapenko este cea mai tânără campioană de la Roland Garros de la croata Iva Majoli, care s-a impus la Paris în 1997, la 19 ani.

Totodată, Ostapenko este egalează performanța lui Gustavo Kuerten, aceea de a câștiga primul său titlu chiar la un turneu de Mare Șlem, la Roland Garros, pe 8 iunie 1997, zi în care letona se năștea.

Baltica este și prima jucătoare care câștigă titlul la Paris din 1991 încoace după ce a pierdut primul set.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

Halep a ratat pentru a doua oară titlul la Roland Garros, după ce în 2014 a fost întrecută în ultimul act de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, s-a ales cu 1.060.000 euro și 1.300 de puncte WTA, iar câștigătoarea a fost recompensată cu 2.100.000 euro și 2.000 de puncte WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri