Video Exclusiv Mihaela Buzărnescu, despre șansele Simonei Halep în fața Serenei Williams: O să fie un meci fabulos

Data publicării:
mihaela buzarnescu digi24

Mihaela Buzărnescu crede că finala Wimbledon 2019 dintre Simona Halep și Serena Williams va fi un meci fabulos, pentru că cele două sunt foarte apropiate ca valoare și au stiluri aparte. E greu să menționezi un punct slab al Simonei în fața Serenei, probabil că i-ar fi mai greu să conducă jocul dacă americanca ar fi foarte agresivă, dar cu siguranță echipa ei va ști exact ce să-i spună pentru meciul de sâmbătă, a declarat Mihaela Buzărnescu la Digi24.

Mihaela Buzărnescu, aflată în prezent pe locul 53 WTA, este singura sportivă care i-a pus probleme Simonei Halep la Wimbledon 2019, în faza a doua a competiției, când Simona Halep a avut nevoie de set decisiv pentru a trece mai departe.

Mihaela Buzărnescu a analizat joi la Digi24 jocul Simonei Halep, imediat după ce campioana din 2018 de la Roland Garros s-a calificat în premieră în finala de la Wimbledon, după un meci entuziasmant făcut împotriva ucrainencei Elina Svitolina.

„Simona Halep a jucat foarte bine, cap-coadă, și nu i-a lăsat prea multe șanse jucătoarei din Ucraina. Își merită participarea în finală și îi doresc mult succes, pentru că și-a arătat o valoare foarte mare în aceste două săptămâni și mă bucur că am avut ocazia să joc împotriva ei și să fiu până în momentul de față singura care a fost foarte aproape de o victorie împotriva Simonei. Mă bucur că suntem apropiate și faptul că o jucătoare din România ajunge într-o finală de mare șlem, la Wimbledon, este un rezultat uriaș, oricine și-ar dori așa ceva și sper din tot sufletul să câștige”, a declarat Mihaela Buzărnescu la Digi24.

Reporter: Ce ar trebui să mai îmbunătățească Simona la jocul ei?

Mihaela Buzărnescu: Cu siguranță cel mai bine știe ea împreună cu stafful ei ce-ar putea să-și îmbunătățească într-un timp atât de scurt pentru o finală și echipa ei este numeroasă și sunt profesioniști și sigur o vor îndruma cel mai bine. Eu cred că se află în momentul de față la un nivel de joc foarte bun și are foarte multă încredere.

- Ce o mai sperie pe Simona în momentul de față?

Mihaela Buzărnescu: Nu cred că o mai sperie nimic, este relaxată și se bucură de orice moment petrecut pe teren și ăsta este un mare avantaj, a ajuns la o maturitate foarte mare în tenis și oricare va fi adversara în finală, sigur că va fi... conform clasamentului, sigur că Serena ar fi marea favorită în meciul cu Barbora Strycova, dar Barbora este la un nivel foarte bun în aceste săptămâni, o avantajează foarte mult jocul pe iarbă și sigur va fi un meci strâns, dar Simona, cu siguranță, oricare dintre ele îi va fi adversară, ea va trata cu foarte mare seriozitate meciul și își dorește foarte mult să câștige încă un titlu de Grand Slam. Publicul român este în număr mare la Londra și o va susține, contează foarte mult. Și în meciul pe care l-am jucat împotriva ei săptămâna trecută, publicul ne susținea pe amândouă și a fost o atmosferă drăguță. (...) A fost o atmosferă tare plăcută, pentru că au fost suporteri care ne spuneau succes amândurora, ne spuneau să câștige România astăzi, n-au avut o preferință, era greu și pentru ei și atmosfera în teren a fost foarte plăcută, era de așteptat, cu mult respect. Este greu să jucăm una împotriva celeilalte, dar trebuie să ne adaptăm și să luăm meciul ca atare. Am felicitat după meci și antrenorii.

- Care sunt punctele tari și punctele slabe pe care le are Simona în fața Serenei?

Mihaela Buzărnescu: Simona nu renunță nicio clipă și are o putere de revenire și dă totul până la ultima minge și cu cât jocul este mai strâns, cu atât ea se activează mai bine. Din punctul ăsta de vedere, jos pălăria. Ea este o jucătoare complexă, care aleargă foarte bine, constantă, știe când să atace, are multe atuuri împotriva Serenei.

Serena este mai puternică, loviturile ei sunt mai puternice și, la fel, și Serena este o luptătoare și e foarte ambițioasă. O să fie cu siguranță un meci fabulos, mult așteptat, dacă va fi să fie acesta duelul. Eu îi dau credite și Barborei Strycova, pentru că este într-o formă foarte bună.

Este greu să menționezi un punct slab al Simonei în fața Serenei, pentru că sunt foarte apropiate ca valoare și au stiluri aparte. Probabil că i-ar fi mai greu Simonei să conducă jocul, dacă Serena ar fi foarte agresivă și ea ar trebui să fie în defensivă, dar cu siguranță echipa ei va ști exact ce să-i spună pentru meciul de poimâine.

- Cum este relația Simonei cu antrenorul în acest moment?

Mihaela Buzărnescu: Este o relație foarte bună, din ce-am văzut eu în ultima perioadă, când ne-am întâlnit la concursuri, cu toții sunt o echipă foarte apropiată și se înțelege bine cu toți. Cu siguranță Darren Cahill a fost antrenorul care a adus-o pe locul 1 mondial, a câștigat Grand Slam și este special în echipa ei și au rămas în relații foarte bune, așa că se bucură, au rămas prieteni, a fost și acel meci demonstrativ de la Cluj, au mers împreună o zi în Transilvania... Atunci când vibe-ul este bun, atmosfera este foarte bună și de aceea au rămas în relații foarte bune și se bucură de prezența lui.

- Ce urmează pentru tine?

Mihaela Buzărnescu: Voi pleca poimâine la Lausanne, în Elveția, pentru turneul WTA, după care mă întorc pentru câteva zile și apoi voi pleca în America pentru circuitul de turnee de acolo de pe hard, suprafața rapidă.

Citiți și:  CTP: Este cea mai mare victorie a Simonei de până acum, mai mare decât victoria de la Roland Garros

Wimbledon 2019 | Presa internațională, laude la adresa Simonei Halep, după calificarea în finală

Năstase, singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon: Simona are prima şansă la titlu chiar şi cu Williams

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri