Monica Niculescu, în sferturi la Shenzhen

Data actualizării: Data publicării:
WTA Aegon Open Nottingham - Day Five
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Monica Niculescu confirmă la Shenzhen: are un start foarte bun în 2019. Ea a învins-o miercuri pe Kristyna Pliskova și s-a calificat în sferturile de finală de la Shenzhen, turneu transmis în direct de Digi Sport.

WTA Aegon Open Nottingham - Day Five
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pentru un loc în semifinale Monica Niculescu se va lupa cu Yafan Wang, din China, locul 70 mondial. Partida va fi joi, în jur de ora 9:30. 

Venită din calificări și ocupând în prezent locul 99 mondial, după un an 2018 mai puțin reușit, Monica Niculescu are un parcurs foarte bun până acum la Shenzhen Open, turneu cu premii totale de 750.000 de dolari. Ea se calificase în optimi după ce reușise o eliminare-surpriză: Jelena Ostapenko, fostă câștigătoare la Roland Garros, în prezent locul 22 WTA, căreia i-a administrat o înfrângere usturătoare:  6-0, 6-2, după numai 52 de minute de joc. Ostapenko era favorita 4 a turneului.

În meciul de miercuri, care la un moment dat a fost întrerupt din cauza condițiilor meteo, Monica Niculescu s-a impus cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 6-4 în faţa sportivei cehe Krystina Pliskova, locul 94 mondial (sora Karolinei Pliskova, cea care se află în top 10 mondial). Meciul Niculescu-Pliskova a avut durata de joc de două ore şi 24 de minute.

Pentru accederea în sferturi, Monica Niculescu va primi 13.121 de dolari şi 60 de puncte WTA.

În sferturi la turneul de tenis de la Shenzhen 2019 este calificată şi Sorana Cîrstea (84 WTA), care va juca împotriva americancei Alison Riske (62 WTA), tot joi, de la ora 8:00.

Deţinătoarea titlului la Shenzhen este Simona Halep, care nu participă însă la turneul din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri