Monica Niculescu o elimină pe Garbine Muguruza. Plouă cu surprize la Miami Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
Monica Niculescu o invinge pe Garbine Muguruza la Miami Open 2019
Monica Niculescu Foto: Guliver/Getty Images

Monica Niculescu, nr. 138 WTA, venită din calificări, a furnizat cea mai mare surpriză a zilei de vineri la Miami Open 2019, reușind să o elimine pe spaniola Garbine Muguruza, nr 17 WTA, după un meci de mare luptă, de aproape trei ore. Nu este însă singura surpriză de până acum în turneul Miami Open 2019.

Miami Open 2019 - Day 5
Garbine Muguruza părăsește competiția de la Miami încă din faza a doua, după ce a fost eliminată de Monica Niculescu Foto: Guliver/Getty Images

Monica Niculescu s-a impus în fața Garbinei Muguruza cu scorul de 7-6 (0), 4-6, 6-2, în două ore şi 54 de minute și s-a calificat în faza a treia a competiției. Este eliminarea cea mai surprinzătoare de până acum la Miami Open 2019, dată fiind diferența de locuri dintre cele două în clasamentul WTA.

Garbine Muguruza vine însă după o altă eliminare neașteptată, petrecută la Indian Wells 2019, ce-i drept, în faza semifinalelor, când a fost învinsă de tânăra Bianca Andreescu, sportiva de origine română care joacă pentru Canada.

Monica Niculescu va juca în turul următor cu daneza Caroline Wozniacki, locul 13 WTA şi cap de serie 13. Meciul are loc duminică seară și este transmis de Digi Sport.

Premiul pentru participarea în turul trei pe tabloul principal este de 48.775 de dolari şi 65 de puncte.

România are astfel două reprezentante în turul al treilea al competiției: Simona Halep și Monica Niculescu. 

Și Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română, cea mai mare surpriză a acestui an în tenisul feminin, își confirmă parcursul excepțional. După ce a intrat în istoria tenisului câștigând Indian Wells 2019, ea continuă seria victoriilor și la Miami Open, unde a reușit să ajungă în faza a treia a competiției. Ironie a sorții, o va întâlni din nou pe Angelique Kerber, nr. 4 WTA, cea care va fi dornică să-și ia revanșa, după ce a fost învinsă de tânăra jucătoare din Canada în finala de la Indian Wells.

Mihaela Buzărnescu, eliminată de Alize Cornet

Din păcate, Mihaela Buzărnescu, nr. 32 WTA, a fost eliminată în faza a doua a competiției de franțuzoaica Alize Cornet, nr. 53 WTA, după un meci de aproape două ore. După ce primul set a fost foarte disputat și a durat cât o partidă, o oră și 20 de minute, timp în care franțuzoaica a câștigat la limită, cu 7-6, în setul al doilea Mihaela Buzărnescu a cedat mult mai ușor. A fost 6-1, iar Mihaela Buzărnescu părăsește competiția de simplu și rămâne cu doar un meci câștigat din toate cele disputate anul acesta.

Mihaela Buzărnescu rămâne însă pentru concursul de la dublu, unde face pereche cu Irina Begu - eliminată și ea în primul tur la simplu de Bianca Andreescu. Perechea Begu/Buzărnescu are meci sâmbătă seara cu surorile Chan din Taiwan.

Și Simona Halep și Monica Niculescu sunt înscrise în competiția de dublu și au și ele meciuri sâmbătă seara. Simona Halep face pereche cu Julia Goerges (Germania) și vor întâlni perechea Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franța), în timp ce Monica Niculescu este partenera americancei Abigail Spears și întâlnește perechea Anna-Lena Groenefeld (Germania)/ Lucie Hradecka (Cehia).

Surprize la Miami Open 2019. Două jucătoare din top 10 au părăsit deja competiția

Eliminarea Garbinei Muguruza de către Monica Niculescu și a Mihaelei Buzărnescu de către Alize Cornet sunt doar două dintre surprizele de până acum la Miami Open 2019, concurs ajuns în faza a treia.

Un rezultat neașteptat este eliminarea ucrainencei Elina Svitolina, nr. 5 WTA. Este prima jucătoare din top 5 care părăsește competiția, fiind învinsă de chinezoaica Yafan Wang, nr. 50 WTA, în două seturi: 6-2, 6-4.

O altă mare surpriză este eliminarea belarusei Aryna Sabalenka, nr. 9 WTA, o jucătoare aflată în plină ascensiune, de către australianca de origine croată Ajla Tomljanovic, nr.40 WTA, care a câștigat partida cu 6-3, 6-4.

Cehoaica Marketa Vondousova, nr 59 WTA, cea care reușea surpriza la Indian Wells 2019 și o elimina în optimi pe Simona Halep, este și la Miami Open 2019 autoarea unei victorii de răsunet: a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, nr. 23 WTA, cu 7-5, 6-1, iar tânăra de 19 ani se califică în faza a treia a competiției.

Madison Keys, nr. 16 mondial, într-o cădere de formă, a fost eliminată de australianca Samantha Stosur, nr. 83 WTA, după un meci în trei seturi (4-6, 6-4, 4-6).

Alte rezultate neașteptate la Miami Open 2019

Elvețiana Belinda Benic, nr. 20 WTA, o jucătoare în formă, cea care la Indian Wells 2019 reușea eliminarea liderului WTA, Naomi Osaka, în optimi, a fost eliminată acum, la rândul ei, la Miami Open 2019, de Yulia Putintseva, nr. 44 WTA, din Kazahstan.

Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, nr 33 WTA a fost eliminată de nr. 48 WTA, Viktoria Kuzmova, din Slovacia, scor: 7-6, 4-6, 5-7.

Nr 29 WTA, spaniola Carla Suarez Navarro, a fost eliminată de Venus Willimas, nr. 43 WTA, scor: 7-6, 6-1.

Camila Giorgi, Italia, nr. 31 WTA, părăsește și ea competiția, fiind învinsă de Tatjana Maria, din Germania, nr. 62 WTA, scor: 3-6, 4-6.

Citiți și: 

Serena Williams s-a retras de la Miami Open 2019

Încă o surpriză la Miami Open 2019. Naomi Osaka, nr. 1 WTA, a fost eliminată

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri