Monica Niculescu, victorie în fața lui Kirsten Flipkens

Data actualizării: Data publicării:
monica niculescu crop getty
Foto: Gulliver/GettyImages

Monica Niculescu merge mai departe în turneul de la Hobart, din categoria WTA International. Ea a învins-o categoric, marți dimineață, pe belgianca Kirsten Flipkens, în două seturi. A fost 6-3, 6-2 pentru Niculescu.

monica niculescu crop getty
Foto: Gulliver/GettyImages

Românca, favorită numărul 3 la acest turneu, ocupă locul 40 în lume și avea prima șansă în întâlnirea cu belgianca aflată pe poziția a 73-a. Meciul a durat doar 70 de minute. „După scor, poate părea un meci ușor. Dar n-a fost”, a declarat Monica Niculescu.

În orice caz, scrie site-ul oficial al competiției, Monica Niculescu „i-a suflat” cadoul pe care Kirsten spera să-l primească de ziua ei. Sportiva împlinește marți 31 de ani.

Cele două se mai întâlniseră până acum de cinci ori, iar Flipkens a câștigat trei dintre aceste confruntări. Primul meci direct a avut loc chiar la Hobart, în sferturile de finală din 2013, atunci când belgianca s-a impus cu 2-6 6-4 6-0.

Ultima partidă a fost câștigată însă de Monica Niculescu, 6-4 6-2, în finalul sezonului trecut, în primul tur de la Luxemburg. După acel succes, românca a fost de neoprit și a câștigat chiar turneul din Ducat, după o finală în care a dispus de Petra Kvitova, cu 6-4 6-0.

Calificată în sferturi la dublu

Monica Niculescu este calificată în sferturi la Hobart și la dublu. Perechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) este cap de serie numărul unu și s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Hobart (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. 

Niculescu şi Spears au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 15 minute, cuplul Nao Hibino/Alicja Rosolska (Japonia/Polonia).

În sferturile de finală, Monica Niculescu şi Abigail Spears vor întâlni învingătoarele partidei de azi dintre perechea Demi Schuurs/Renata Voracova (Olanda/Cehia) şi cuplul Pauline Parmentier/Francesca Schiavone (Franţa/Italia). Următorul meci la dublu al Monicăi Niculescu este programat mâine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri