Motivul pentru care Irina Begu a pierdut setul doi, dezvăluit la sfârșitul partidei

Data publicării:
irina begu crop 2705 getty

Foto: Gulliver/GettyImages

După meciul-maraton din turul doi, contra americancei CoCo Vandeweghe, Begu a avut parte de o nouă partidă de peste două ore, împotriva germanei Annika Beck (39 WTA), pe care a învins-o cu 6-4, 2-6, 6-1.

Irina Begu i-a fost net superioară adversarei la capitolul mingi câştigătoare, 36 faţă de 18, însă a comis şi mai multe greşeli neforţate decât germanca, 44 faţă de 27. În total, românca a câştigat şapte puncte în plus faţă de Beck, 88 faţă de 81.

A 28-a jucătoare a lumii a găsit explicaţia pentru pierderea setului 2: Ilie Năstase a lipsit din tribună.

„S-a văzut un pic meciul greu de data trecută, dar mă bucur că am reuşit să câştig şi în condiţiile astea de oboseală. În setul secund s-a văzut puţin că Ilie Năstase nu a mai fost în tribune să-mi poarte noroc şi l-am pierdut. Plecase la meciul Simonei”, a glumit Irina Begu la Eurosport.

Irina Begu va juca în optimi contra americancei Shelby Rogers (108 WTA), care a trecut de Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA), scor 6-0, 6-7, 6-0.

A 25-a favorită de la Roland Garros a cucerit 173 000 euro şi 240 de puncte WTA. Begu mai ajunsese doar o dată în carieră în optimile unui turneu de Grand Slam: în 2015, la Australian Open.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri