Muguruza își dorește locul 1 mondial, iar Halep îl poate ceda săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
Western & Southern Open - Day 9
Foto: Guliver/GettyImages

Garbine Muguruza, numărul doi mondial, a primit un wild-card pentru turneul de la Sydney, programat săptămâna viitoare pe Digi Sport. Cum Halep nu participă la turneu, iberica are şansa să o depăşească pe campioana noastră şi să devină numărul unu mondial înainte de Australian Open, scrie digisport.ro.

Western & Southern Open - Day 9
Foto: Guliver/GettyImages

Sportiva din Spania a abandonat săptămâna asta în optimile turneului de la Brisbane, din cauza crampelor musculare. „Condiţiile de la Brisbane sunt foarte diferite de cele din California. Însă cred că a fost vorba doar de dificultatea partidei, cu schimburi foarte intense, multă căldură, umiditate. Nu îmi dau seama... De obicei eu nu am crampe, aşa că sunt cu adevărat surprinsă de modul în care corpul meu a reacţionat”, a declarat a doua jucătoare a lumii, care s-a retras în setul al treilea al partidei cu Aleksandra Krunic (Serbia), la scorul de 7-5, 6-7 (3), 2-1.

Problemele sale nu au fost nici pe departe grave, astfel că Garbine a cerut un wild-card pentru a evolua la Sydney. Ea iniţial nu dorea să participe la competiţie, vrând să se protejeze înainte de Australian Open, dar cum a ieşit de la Brisbane atât de devreme, probabil a simţit nevoia să aibă meciuri în picioare.

Deşi în general organizatorii acordă wild-card-urile cu săptămâni înainte, în general păstrează una sau două invitaţii exact pentru astfel de cazuri, ale jucătorilor mari care se decid pe ultima sută de metri să concureze.

Înainte de turneele din această săptămână, distanţa între Simona şi Garbine în clasament era de doar 40 de puncte. În funcţie de performanţa de la Shenzhen, Halep poate să pună o distanţă mai mare; însă, cum turneul de la Sydney oferă 470 de puncte pentru învingătoare, Muguruza poate ajunge pe primul loc la capătul săptămânii viitoare. Asta pentru că marea noastră campioană a decis să nu concureze, dorind să îşi canalizeze toate energiile spre primul Grand Slam al anului.

Totuşi, Simona va fi cap de serie numărul unu la Australian Open, pentru că tragerea la sorţi pentru turneul de la Antipozi va avea loc înainte de terminarea turneului de la Sydney.

Turneele WTA de la Shenzhen, Brisbane şi Auckland sunt în această săptămână, în direct la Digi Sport.


Transmisiuni Digi Sport:

  • Cupa Spaniei, azi: Celta Vigo - Barcelona (ora 20:00, Digi Sport 1) şi Numancia - Real Madrid (ora 22:00, Digi Sport 1)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri