Murray nu mai donează bani familiilor celor decedați în incendiul de la Londra. Care este motivul

Data publicării:
Aegon Championships - Commercial
Foto: Guliver/GettyImages

Tenismanul britanic Andy Murray, numărul unu mondial, a fost eliminat, spre surpriza generală, din primul tur al turneului de la Queen's, dotat cu premii totale de 1.836.660 euro, fiind învins în două seturi, 7-6 (7/4), 6-2, de australianul Jordan Thompson, aflat pe locul 19 în ierarhia ATP, într-o partidă disputată marți.

Aegon Championships - Commercial
Foto: Guliver/GettyImages

Murray, deținătorul titlului și recent semifinalist la Roland Garros, spera să cucerească anul acesta al șaselea său titlu pe iarba londoneză, însă s-a înclinat în fața unui jucător care a acces pe tabloul principal în calitate de lucky loser, în urma forfait-ului britanicului Aljaz Bedene.

Thompson a pus astfel capăt unei serii de 14 victorii consecutive înregistrate de Andy Murray la Queen's Club, unde suferise ultimul său eșec în 2014.

Turneul londonez a mai pierdut marți alți doi capi de serie, elvețianul Stan Wawrinka și Milos Raonic, care s-au înclinat la rându lor în meciurile de debut.

Wawrinka, favoritul numărul 2, finalist luna aceasta la Roland Garros, a fost învins cu 7-6 (7/4), 7-5, în timp ce Raonic (nr.3) a pierdut tot în două seturi, ambele decise la tiebreak, 7-6 (7/5), 7-6 (10/8).

Liderul ATP, Andy Murray, a anunţat inițial că va dona premiile pe care le va câştiga la turneul Aegon Championships at Queen's familiilor victimelor incendiului din clădirea londoneză Grenfell Tower, informează BBC.

Murray, deţinătorul trofeului, ar fi putut câştiga la acest turneu sume brute cuprinse între 13.500 de euro şi aproape 400.000 de euro.

În urma incendiului izbucnit, săptămâna trecută, la Grenfell Tower şi-au pierdut viaţa 79 de persoane.

În 2013, Murray a donat cele 73.000 de lire sterline câştigate la Queens către Royal Marsden Centre, unde a fost tratat prietenul său, fostul tenismen Ross Hutchins, de boala Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri