Noi acuzații la adresa lui Ilie Năstase, lansate de un fost număr 1 mondial: "Mă întreba de fiecare dată dacă sunt virgină"

Data publicării:
ilie nastase mediafax

După scandalul de sâmbătă, de la Fed Cup, când Ilie Năstase le-a adresat injurii jucătoarelor britanice de tenis, ies la iveală tot mai multe voci din lumea tenisului, care îl acuză pe Năstase de sexism și de un comportament lipsit de respect.

ilie nastase mediafax

Fostul tenismen a fost acuzat deopotrivă și pentru comentariul făcut despre sarcina Serenei Williams, când s-a întrebat retoric ce culoare va avea copilul. Williams a reacționat pe pagina sa de Instagram, unde a catalogat drept rasiste spusele lui Năstase și a criticat atitudinea "sexistă" a acestuia față de jucătoarele britanice.

Acum, Ilie Năstase se află în mijlocul unui scandal care pare greu de oprit, după ce mai multe jucătoare au criticat atitudinea tenismenului față de femei. Fosta jucătoare americană de tenis Pam Shriver, în vârstă de 54 de ani, a povestit pentru BBC Radio 5 că, timp de ani de zile, Ilie Năstase o întreba la fiecare turneu dacă este virgină: "De fiecare dată când îl vedeam îmi punea aceeași întrebare. Acest om nu respectă femeile de foarte, foarte mult timp. Când am crescut, aveam 20 de ani, m-a întrebat pentru a 30-a oară și l-am rugat să nu mai îmi pună această întrebare. Ce-i drept, a încetat apoi. Am tras linia și nu a mai continuat", scrie BBC News.

Și căpitanul echipei belgiene de Fed Cup, Dominique Monami, a povestit pentru The Daily Telegraph că Ilie Năstase a insultat-o de mai multe ori pe teren, însă a refuzat să intre în detalii: "M-a jignit pe teren. A spus-o în franceză, ca să înțeleg perfect ce îmi zice. Nu are pic de respect pentru femei și este foarte plin de el".

Ilie Năstase a fost suspendat de Federația Intenațională de Tenis, după ce le-a jignit pe jucătoarele britanice Johanna Konta și Anne Keothavong, în timpul meciului de Fed Cup, disputat sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri