Scandal între Eduard Novak și Ion Țiriac: „Mama m-a învățat un singur lucru: să respecți bătrânii”

Data actualizării: Data publicării:
mana care tine o racheta si o minge de tenis
Refuzul jucătoarelor de tenis calificate la Jocurile Olimpice de a reprezenta România la Tokyo este subiect de contre între Ion Țiriac și Eduard Novak. Foto: Profimedia Images

Refuzul jucătoarelor de tenis calificate la Jocurile Olimpice de a reprezenta România la Tokyo este subiect de contre între Ion Țiriac și ministrul Sportului. Drept urmare, Eduard Novak a anunțat că va tăia finanțarea sportului alb. Ulterior, Țiriac, care și-a anunțat plecarea de la conducerea Federației Române de tenis, a reacționat spunând că, de fapt, această finanțare nu există.

Eduard Novak, ministrul Sportului: Nu poate o federație să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă la Wimbledon. Această federație într-adevăr nu fost finanțată 4 ani de către Ministerul Sportului, dar a avut probleme juridice, dar COSR a finanțat și COSR trebuie să facă o evaluare clară și să aducă o decizie în acest sens, dacă acești sportivi sunt datori sau nu. Aceste finanțări au fost strict pe niște proiecte foarte importante. Iar referitor la persoana mea, mama m-a învățat un singur lucru: trebuie să respecți bătrânii, oamenii în vârstă. Nu pot să comentez mai mult.

Ion Țiriac, fost preşedinte al Federației Române de Tenis: Imposibil. Dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e un om cumsecade, din păcate este lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului Olimpic, Comitetul se face că dă bani la federație sau jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem la Cupa federației zgură. E o furtună într-un pahar cu apă. Are dreptate, să se uite la fiecare 2 lei unde s-au dus, unde nu. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună: trebuie să le dau ăstora de la federație 5-6 milioane, la care au dreptul în ultimii 3 ani - judecată, decizie executorie, n-o respectă nimeni.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri