Novak Djokovic, aproape de a doborî recordul lui Pete Sampras. Are șanse să încheie anul ca nr. 1 mondial pentru a șaptea oară

Data actualizării: Data publicării:
novak djokovic vorbeste cu pete sampras pe teren in timpul unui meci demonstrativ
Americanul Pete Sampras (stânga) și Novak Djokovic au jucat împreună într-un meci demonstrativ la Indian Wells 2019 Foto: Profimedia Images

Novak Djokovic (34 de ani) este foarte aproape de a încheia anul 2021 ca număr 1 mondial. El mai are încă peste 1.000 de puncte ATP în fața lui Daniil Medvedev și poate doborî recordul americanului Pete Sampras, astăzi în vârstă de 50 de ani, de a încheia anul calendaristic de cele mai multe ori ca număr 1 mondial. Deocamdată, el este la egalitate cu Sampras, ambii reușind această performanță de șase ori în carieră, scrie Mediafax.

Novak Djokovic a decis să nu participe la Indian Wells 2021, dar principalul său rival, rusul Daniil Medvedev (nr. 2 ATP), a pierdut în sferturile de finală ale competiției în fața bulgarului Grigor Dimitrov. Rusul a dominat meciul în primul set, dar Dimitrov a revenit spectaculos și l-a învins în trei seturi. Astfel, înfrângerea lui Medvedev îi este favorabilă lui Novak Djokovic, care beneficiază de un avantaj de puncte în clasamentul ATP, după ce luna trecută rusul îl învinsese pe Nole, numărul 1 mondial, în finala turneului US Open.

Djokovic are cele mai mari șanse să participe acum la Vienna Open și la ATP Finals 2021. Astfel, el mai are de apărat doar 490 de puncte, 90 la Viena și 400 la Torino.

În schimb, Medvedev este campionul en-titre la Mastersul de la Paris și la ATP Finals. El are de apărat 2.595 de puncte, 1.500 la Torino, 1.000 la Paris și 90 la Viena.

Chiar dacă Djokovic nu reușește să se prezinte la ATP Finals 2021, el poate rămâne în continuare numărul 1 mondial, deoarece Medvedev va pierde un număr uriaș de puncte dacă nu reușește să-și apere punctele nici la Paris, nici la Torino. Astfel, sârbul are o oportunitatea de a doborî recordul lui Sampras, la sfârșitul acestui an.

Cine mai poate fi un obstacol în calea performanței lui Djokovic

Mai există un jucător care îl poate opri pe Nole să doboare recordul lui Pete Sampras și acesta este Alexander Zverev. Germanul a fost într-adevăr într-o formă bună în acest an, dar are nevoie de un pic de noroc pentru a-l împiedica să facă din nou istorie pe cel care a câștigat de 20 de titluri de Grand Slam.

Dacă Zverev câștigă Mastersul de la Paris și ATP Finals 2021 și ajunge în semifinale la Vienna Open 2021, iar Djokovic nu mai joacă niciun meci în acest an, germanul poate urca pe primul loc în clasamentul ATP până la sfârșitul anului. Deși este foarte puțin probabil, matematic există o posibilitate.

Citiți și: FOTO. Zverev şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi după ce l-a învins pe Djokovic la JO de la Tokyo: Îmi pare foarte rău pentru el

Totul depinde de modul în care Novak Djokovic va juca la Viena și Torino. Pentru iubitorii tenisului, suspansul continuă: va reuși vreunul dintre cei doi, Alexander Zverev sau Daniil Medvedev, să îl oprească pe Novak Djokovic să încheie anul pe locul 1 în clasamentul mondial?

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri