O româncă, în lotul Canadei care înfruntă România în FedCup

Data actualizării: Data publicării:
bianca andreescu
Foto: Guliver/GettyImages

Federaţia Canadiană de Tenis a anunţat, miercuri, că jucătoarele Carol Zhao, Bianca Andreescu, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrovski au fost convocate de căpitanul Sylvain Bruneau pentru întâlnirea cu România, din Grupa a II-a mondială a Cupei Federaţiei.

bianca andreescu
Foto: Guliver/GettyImages

Carol Zhao ocupă locul 143 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu este pe poziţia 182, KatherineSebov pe 277 şi Gabriela Dabrowski pe 321 la simplu şi 11 la dublu.

Bianca Andreescu (foto), în vârstă de 17 ani, este o jucătoare născută la Mississauga din părinţi români, sportivă care a început tenisul în România. Pentru Andreescu va fi a şasea participare la Fed Cup (şapte victorii, o înfrângere).

„Deşi avem o echipă relativ tânără pentru această întâlnire importantă, suntem încrezători că putem concura cu cele mai bune naţiuni din lume. Jucătoarele noastre şi-au demonstrat tenacitatea şi dorinţa de a învinge, în special în aprilie, când au învins Kazahstanul. Toate fetele din echipă au avut un sezon 2017 foarte bun şi îşi doresc să continue seria succeselor în România. Suntem conştienţi că va fi greu, vom înfrunta o adversară foarte bună”, a declarat Bruneau.

De cealaltă parte, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a convocat pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca jucătoarele române de simplu cel mai bine clasate, Simona Halep, locul 2 WTA, Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, şi Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, plus Raluca Olaru, locul 45 WTA la dublu.

Partidele vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în 10 şi 11 februarie și vor putea fi urmărite ÎN DIRECT pe Digi Sport.

Învingătoarea din această întâlnire va juca, în aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

 

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri