Ons Jabeur a câștigat turneul de la Madrid, obținând cel mai important titlu din carieră

Data publicării:
ons jabeur zambind cu trofeul turneului de la madrid in mana
Tunisianca Ons Jabeur a câștigat turneul de la Madrid, unde o eliminase în sferturi pe Simona Halep Foto: Profimedia Images

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur, numărul 10 mondial, a câştigat, sâmbătă, cel mai important titlu din carieră, turneul WTA 1.000 de la Madrid, după ce a învins-o în finală pe americanca Jessica Pegula (14 WTA), cu 7-5, 0-6, 6-2.

Ons Jabeur (27 ani), care a eliminat-o în sferturile de finală pe Simona Halep, a disputat a şasea sa finală din carieră. Ea mai avea un singur titlu în palmares, obţinut anul trecut la Birmingham.

Ea devine prima jucătoare arabă care câştigă un turneu din seria WTA 1.000, categoria cea mai ridicată după turneele de Mare Şlem.

Cu două săptămâni înaintea turneului de la Roland Garros (22 mai-5 iunie), Jabeur va urca pe locul 7 în lume în ierarhia care va fi publicată luni.

Jabeur a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 54 min), deşi a fost condusă în primul set cu 4-1. Ea a restabilit egalitatea, 4-4, iar apoi a înclinat balanţa pe finalul setului (7-5). Jabeur a cedat actul secund fără drept de apel (0-6), în doar 27 de minute. Jucătoarea tunisiană şi-a revenit în decisiv, în care a început cu break, apoi s-a desprins la 3-1, câştigând cu 6-2, relatează Agerpres.

Şi adversara sa, Jessica Pegula, a disputat prima sa finală WTA 1.000.

Săptămâna viitoare, Ons Jabeur va juca în primul tur la turneul de la Roma contra Soranei Cîrstea.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri