Pentru că „îşi mărturiseşte ortodoxia pe teren”, Halep a primit o distincție bisericească din partea Arhiepiscopului Tomisului

Data actualizării: Data publicării:
simona halep

Simona Halep a primit marţi dimineaţă, din partea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, distincţia eparhială pentru mireni “Crucea Sfântului Apostol Andrei”. Sportiva a spus este onorată şi emoţionată să primească această distincţie, afirmând că mereu se închină şi crede că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic.

simona halep se inchina
Sportiva a spus este onorată şi emoţionată să primească această distincţie, afirmând că mereu se închină şi crede că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a hotărât să-i ofere Simonei Halep distincţia eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni „Crucea Sfântului Apostol Andrei”, evenimentul având loc marţi dimineaţă la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

Simona Halep a venit la ceremonie însoţită de tatăl ei, a intrat în catedrală cu un buchet de flori, a sărutat o icoană, după care a mers lângă Arhiepiscopului Tomisului. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a afirmat că Simona Halep este un nume care şi-a câştigat valoare din credinţă şi stăruinţă.

„Simona Halep nu este un nume obişnuit, este un nume care şi-a câştigat valoare prin credinţă, prin stăruinţă, prin toată osteneala. Iată, Sfântul Apostol Pavel, care este cel mai mare apostol, apostolul neamurilor, atât de frumos vorbeşte despre cei ce se întrec la jocuri şi zice: dacă aceia aleargă pentru o cunună care se veştejeşte cu cât mai mult noi, creştinii, trebuie să alergăm pentru o cunună care nu se veştejeşte. Sper că dumneavoastră, pe lângă această cunună, de cea mai bună tenismenă a lumii, veţi primi şi cununa cea mare. Şi pentru ca să aveţi curaj să alergaţi şi pentru a doua cunună, cununa cea neveştejită, vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei”, a spus Arhiepiscopul Tomisului. El a precizat că prin faptul că Simona Halep se închină atunci când intră pe teren îşi mărturiseşte astfel ortodoxia, spunând că sportiva primeşte din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea, iar din partea bisericii această distincţie.

„Rugăm pe Sfântul Apostol Andrei, apostolul neamurilor, să vă ţină în sănătate, în bucurie, şi în înţelepciune toată viaţa dumneavoastră şi după cununa aceasta să primiţi cununa vieţii celei veşnice, care să vă fie cu adevărat cununa cea mai dorită, cea mai râvnită şi să duceţi pe această cunună prin performanţă cât mai mulţi români. Sportivul este un om disciplinat şi cu mintea şi cu trupul, întotdeauna am avut încredere în sportivi şi sportivii au dat dovadă de înţelepciune şi de multă tărie spirituală”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Simona Halep a declarat că este o onoare să primească această distincţie şi că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic.

„Mulţumesc foarte mult pentru această distincţie. Sunt onorată să vă cunosc Înalt Prea Sfinţia Voastră, pe toată lumea. Este o onoare şi sunt foarte emoţionată de această distincţie, mereu mă închin şi cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul Lui nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor şi să ne ajute Dumnezeu pe toţi”!, a spus Simona Halep, după ce a primit „Crucea Sfântului Apostol Andrei”.

Este pentru a doua zi consecutiv când jucătoarea de tenis primeşte o distincţie, după ce luni, Universitatea Ovidius din Constanţa i-a decernat titlul de ambador onorific al instituţiei de învăţământ.

Românca Simona Halep, care va termina pe primul loc în clasamentul mondial pentru al doilea an la rând, are cel mai bun procentaj de victorii în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA) în 2018, 80,7%.

Halep, care a participat la doar 17 turnee, a obţinut 46 de victorii şi a pierdut 11 partide, potrivit site-ului WTA.

Jucătoarea din Constanța a câştigat titluri la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal, jucând finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri