Petra Kvitova a povestit la tribunal cum s-a petrecut atacul în care a fost tăiată la mână

Data publicării:
Petra Kvitova
Foto: Guliver/Getty Images

Petra Kvitova, finalista de la Australian Open 2019, a depus o mărturie la tribunal, la procesul în care este judecat bărbatul care ar fi înjunghiat-o în mână, în locuința sa din Cehia, în urmă cu doi ani, scrie BBC News.

Petra Kvitova
Foto: Guliver/Getty Images

Petra Kvitova s-a ales cu leziuni la ligamentele și tendoanele de la mâna stângă, cea cu care joacă, atunci când l-a înfruntat pe bărbatul care intrase în casa ei pentru a o jefui.

„Era sânge peste tot. Bineînțeles că am țipat”, a spus Petra Kvitova, în mărturia video depusă la tribunal, pentru a evita să fie în aceeași încăpere cu suspectul.

Sportiva a declarat că agresorul a sunat la ușă, iar ea l-a lăsat să intre, întrucât aștepta un reprezentant pentru testul antidoping și l-a confundat cu atacatorul. Bărbatul i-a spus apoi că a venit să verifice boilerul din locuința ei. În timp ce verifica presiunea apei calde din baie, bărbatul a atacat-o din spate pe Petra Kvitova și i-a pus cuțitul la gât.

Petra Kvitova a ripostat însă și a încercat să se elibereze. În lupta cu agresorul, ea a fost tăiată adânc la mâna stângă. Sportiva i-a oferit bani bărbatului pentru a pleca din casa ei și acesta a acceptat să ia aproximativ 440 de dolari.

Petra Kvitova a fost supusă unei operații și a reînceput antrenamentele de tenis după cinci luni după atacul din decembrie 2018. Sportiva a trecut prin momente cumplite, gândindu-se că exista riscul să nu își mai poată recupera mobilitatea în mâna stângă și să își încheie astfel cariera.

Suspectul, Radim Zondra, în vârstă de 33 de ani, riscă 12 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. El se află deja în spatele gratiilor pentru o altă infracțiune comisă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri