Încă o surpriză! Petra Kvitova, deținătoarea titlului, eliminată de la Mutua Madrid Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
petra kvitova
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, nr. 3 WTA, a scăpat joi de cele mai periculoase adversare ale sale la Mutua Madrid Open 2019: ocupantele locurilor 1 și 2 din clasamentul WTA, Naomi Osaka, respectiv Petra Kvitova, care au fost eliminate în faza sferturilor de finală. Petra Kvitova era câștigătoarea turneului de anul trecut, iar Simona Halep o putea întâlni în finală. Acum pare să aibă cale tot mai netedă către egalarea unui record și către redobândirea titlului de lider al tenisului mondial feminin.

Mutua Madrid Open - Day Six
Kiki Bertens o elimină pe Petra Kvitova, nr. 2 WTA, și se califică în semifinalele turneului Mutua Madrid Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Naomi Osaka, liderul WTA, a fost eliminată de elvețianca Belinda Bencic (18 WTA), iar Petra Kvitova (nr. 2 WTA) a ieșit din competiția de la Madrid după ce a pierdut meciul cu olandeza Kiki Bertens (nr. 7 WTA) în două seturi, 2-6, 3-6, după o oră și 20 de minute de joc. A fost, practic, reeditarea finalei de anul trecut de la Madrid, când cele două au fost adversare. Acum, Kiki Bertens și-a luat revanșa. La Madrid Open 2018, Petra Kvitova ieșise învingătoare și a reușit chiar un record: prima sportivă care câștigă de trei ori competiția organizată de Ion Țiriac. Simona Halep are șansa ca la Madrid Open 2019 să egaleze acest record.   

Odată cu eliminarea, Petra Kvitova, nr. 2 WTA, pierde multe puncte și ajunge în clasamentul WTA Live pe locul 4. Simona Halep e pe 2, iar pe 3 a trecut Angelique Kerber. Naomi Osaka se menține deocamdată lider.

Așadar, vineri, în semifinalele turneului de la Madrid, Simona Halep - care urcă oricum de luni pe locul 2 în clasamentul WTA - o va întâlni pe Belinda Bencic. În cealaltă semifinală se întâlnesc Kiki Bertens (nr. 7 WTA) și americanca Sloane Stephens (nr. 8 WTA). Sloane Stephens a ajuns în semifinale după ce a învins-o pe croata Petra Martic, nr. 36 WTA, cu 6-4, 6-3.

Citiți și:  Simona Halep - Ashleigh Barty, 7-5, 7-5, în sferturi la Madrid Open 2019. Halep, în semifinală

Șansele Simonei Halep de a redeveni nr. 1 mondial

Meciul Simonei Halep cu Belinda Bencic începe vineri la ora 15:30 și este transmis în direct de Digi Sport 1.

Dacă Simona Halep câștigă ediția din 2019 a Mutua Madrid Open, ea redevine de luni nr. 1 mondial.

Simona Halep și Belinda Bencic s-au întâlnit de trei ori până acum și elvețianca este în avantaj, conducând cu scorul de 2-1. Ultima întâlnire dintre cele două jucătoare a avut loc chiar în acest an, la turneul de la Dubai, acolo unde Belinda Bencic s-a impus în semifinale, în trei seturi, în fața Simonei Halep, scor 4-6, 6-4, 6-2. Ulterior, a și câștigat  turneul Dubai 2019.

În acest an, Bencic a avut cinci întâlniri cu jucătoarele din top 5 WTA și le-a câştigat pe toate. 

Simona Halep a câștigat Mutua Madrid Open în 2016 și 2017, iar anul trecut a ajuns în sferturi, când a fost eliminată de Karolina Pliskova. 

Românca are de apărat 2.800 de puncte în sezonul pe zgură, pe care îl începe la Madrid. Deocamdată, punctele câștigate anul trecut la Madrid sunt apărate.

Turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, are premii de peste 7 milioane de dolari. Câștigătoarea pleacă acasă cu peste 1,2 milioane de dolari și 1.000 de puncte WTA.

Citiți și: Petra Kvitova, singura jucătoare care a câștigat două titluri WTA anul acesta. 22 de turnee, 21 de câștigătoare diferite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri