Presa internațională despre Halep: Orgoliul de campioană a dus-o mai departe

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas Open - Day 12
Foto: Guliver/Getty Images

Cotidianul L'Equipe laudă jocul bun făcut de franțuzoaica Oceane Dodin în meciul cu Simona Halep de la Miami Open, dar remarcă faptul că jucătoarea română a ştiut să sufere şi să accepte loviturile puternice ale adversarei, înainte de a-şi plasa ea însăşi contraatacul, câştigător de cele mai multe ori. „Orgoliul de campioană a dus-o mai departe”, arată ediţia online a publicaţiei franceze.

BNP Paribas Open - Day 12
Foto: Guliver/Getty Images

Învinsă în calificări, Dodin a fost întoarsă de pe drumul spre aeroport și anunțată că va juca pe tabloul principal ca lucky loser. Iar joi, a împins-o pe Halep, locul I WTA, într-un meci de trei seturi şi de două ore şi şase minute, în turul al doilea.

„Halep a descoperit jocul lui Dodin şi nu a putut decât să constate pagubele”, a scris L'Equipe despre primul set al primului meci între jucătoarea română şi cea franceză, relatează News.ro.

„Puţin cunoscută pentru ajustări tactice, Dodin loveşte cu toată puterea tot ceea ce-i vine în rachetă, ca o tânără Şarapova. Şi când nimereşte terenul, doare. Odată ce primul set a trecut, Halep s-a adaptat. Mai ales la returul la serviciu, unde ea a făcut ceea ce este necesar penru a o împiedica pe Dodin să se organzieze, pentru a plasa o a doua lovitură în poziţie bună. Tactica a dat roade şi i-a permis să egaleze la seturi”, comentează lequipe,fr.

„Fără complexe şi simţind că avea şansa de a juca împotriva unui palid număr 1, Dodin a făcut break-ul pentru a conduce cu 3-1 în decisiv. Halep a rupt o rachetă de furie. Era băgată în corzi de o adversară care nu se purta cu mănuşi cu ea. Atunci, orgoliul de campioană a dus-o mai departe. Calmă, cu abnegaţie, ea a acceptat să suporte loviturile adversarei sale, aşteptând să-şi poată plasa acceleraţia sa, câştigătoare de cele mai multe ori. Ea a anulat diferenţa, profitând de greşelile lui Dodin la serviciu. Aceasta din urmă s-a comportat ca un adevărat şef pe teren în ultimul set, dar a eşuat în ultimele două ghemuri. Păcat”, conchide L'Equipe.

Într-un articol intitulat „Halep a făcut față provocării Dodin”, și WTA subliniază revenirea Simonei din setul 3 în fața unei „foarte inspirate” Oceane Dodin. „Simona a fost pusă la grea încercare de Dodin”, care i-a pus probleme în principal datorită loviturilor puternice de pe fundul terenului.  „Halep și-a demonstrat caracterul puternic atunci când a revenit în ultim set, asta deși a avut probleme medicale pe parcursul partidei, și a câștigat ultimele 3 game-uri" mai scrie WTA, citat de digisport.ro.

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 98 WTA, în manşa a doua a Miami Open. Halep a cerut două intervenţii medicale în meciul cu Dodin, pentru probleme musculare în zona gâtului. În plus, ea a căzut în decisiv şi a acuzat dureri şi la gleznă.

Simona Halep a început foarte rău meciul cu Dodin şi nici nu l-a continuat entuziasmant. Practic, nu i-a ieşit nimic până la 0-2 şi 0-30. A trimis mingi scurte, penalizate uşor de rivală, a servit slab, permiţându-i franţuzoaicei retururi câştigătoare, chiar pe primul serviciu. Fără viteză şi fără ritm, Halep a punctat doar din cadourile venite de dincolo de fileu. Şi au fost destule, între care cinci duble greşeli în dreptul lui Dodin în două ghemuri de serviciu (opt în primul set, 16 în meci). Agresivă de la început, lovind puternic, longilina jucătoare franceză a alternat dublele cu aşii, a găsit unghiuri deschise şi a pus minge cât mai aproape de linia de fund, comentează News.ro. Citiți continuarea comentariului aici.

Halep va evolua în turul al treilea cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 30, care a trecut, cu 6-3, 7-6 (4), de belgianca Alison Van Uytvanck, locul 51 WTA, într-o oră şi 49 de minute. Scorul întâlnirilor directe Halep - Radwanska este de 5-5.

Citiți și:  Simona Halep, după ce a învins-o pe Oceane Dodin: „Un meci nebun...”

Dodin, după înfrângerea cu Halep: Serviciul meu de rahat m-a costat victoria

Rezultate ale sportivilor români la Miami Open

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri