Presa internațională: Dr. Buzărnescu administrează tratamentul San Jose

Data actualizării: Data publicării:
mihaela razand crop
Foto: Guliver/GettyImages

Victoria Mihaelei Buzărnescu la turneul de la San Jose, dar mai ales parcursul excepțional al sportivei de 30 de ani în 2018, când și-a relansat practic cariera, îi entuziasmează pe jurnaliștii străini, care scriu în termeni elogioși despre cea care ocupă de luni locul 20 WTA și care a reușit un salt de 36 de locuri față de începutul anului.

Foto: Guliver/GettyImages

„Dr. Buzărnescu administrează tratamentul San Jose”, scrie Bill Simons pe site-ul insidetennis.com. „Pentru unii, mai cinici, turneul părea un pic bolnav (după eliminarea sau absența unor nume mari - n.r.). Dar nicio problemă, e timpul să chemăm un doctor bun. Vedeți, Buzărnescu este nu numai cea mai bună jucătoare WTA de care n-ați auzit vreodată, dar are și un doctorat în sport”, scrie comentatorul, care rezumă parcursul sportivei și modul în care și-a relansat cariera la 29 de ani.

Ajungând în finala de la San Jose, „spartana” Maria Sakkari - care a eliminat-o pe Venus Williams din turneu - le-a oferit un pic de alinare compatrioților ei care au trecut prin trauma recentă a incendiilor de pădure. „Dar astăzi, cu tot sângele ei de războinică, Sakkari nu a mai putut oferi un contraatac. În 73 de minute, Buzărnescu a ajuns la primul ei titlu WTA din carieră. Spre deosebire de Simona la Paris, victoria Mihaelei nu-i aduce poziția de nr. 1. Când se va da jos din avion la Toronto nu o vor întâmpina 20.000 de români. Însă în mod minunat, ea își face loc în top 20. Doctor Buzărnescu a administrat un adevărat tratament pentru suferințele de la Mubadala Silicon Valley Classic. Și, înainte de toate, ea are acum cel mai puternic dintre medicamente - încrederea. Dacă era tristă, deprimată și se simțea pierdută cu câțiva ani în urmă, astăzi Mihaela spune: Înainte nu credeam în nimic. Acum cred în orice”, încheie comentatorul de tenis.

„Turneul de la San Jose se încheie cu savoare românească”, titrează și San Francisco Chronicle.  Turneul nu va rămâne în amintire ca unul al marilor nume, dar s-a încheiat duminică cu un farmec distinct, scrie publicația care îi remarcă pe cei câțiva români care au fost în arenă și care au încurajat-o frenetic pe „Miki” sub soarele californian. În articol este prezentată povestea Mihaelei și conchide că lecția pentru tineri este că orice e posibil în sport.

Site-ul ESPN publică un comentariu al agenției Associated Press, în care sunt remarcate spiritul bun, loviturile constante și jocul antrenant al Mihaelei. Articolul se încheie cu o declarație a româncei sugerând că poate ar trebui ca următoarea țintă pentru ea să fie top 10.

Site-ul WTA remarcă, la rândul său, victoria zdrobitoare prin care Mihaela Buzărnescu a ajuns la primul ei titlu WTA din carieră, un meci în care nu a cedat decât un punct, în primul set. Mihaela devine a șasea jucătoare care în acest sezon de tenis câștigă primul titlu WTA din carieră. „Am putut să dau deoparte toate emoțiile și să stau concentrată și să îl consider un meci normal, nu o finală”, a explicat Mihaela.

Citiți și: Mihaela, un destin de Hollywood. Ce înseamnă pentru noi victoria de la San Jose

                CTP: Pentru orice jucătoare din lume Mihaela a devenit acum o amenințare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri