Presa internațională, impresionată de meciul Halep-Davis

Data publicării:
2018 Australian Open - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

Presa internaţională a scris, sâmbătă, după ce Simona Halep s-a calificat în optimile Australian Open trecând de Lauren Davis după un meci de aproape patru ore, că românca este „marathon woman”, iar confruntarea dintre cele două sportive a fost una epică, un adevărat „thriller”, relatează News.ro.

2018 Australian Open - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

„Halep supravieţuieşte unui thriller de 48 de ghemuri şi aproape patru ore”, a titrat cotidianul spaniol As. „A fost un mare spectacol, pe alocuri chiar dantesc. Publicul s-a bucurat de spectacol şi pe reţelele de socializare sportivi din toate ţările au aplaudat efortul titanic al acestor luptătoare”, notează As.

„Halep marathon woman”, a notat şi Le Figaro, adăugând că românca a ieşit victorioasă după un meci de trei ore şi 45 de minute.

„Simona Halep salvează mingi de meci şi o învinge pe Lauren Davis într-un meci epic”, este titlul de pe bbc.com. „Liderul mondial Simona Halep a supravieţuit unei lupte epice cu americanca Lauren Davis”, adaugă britanicii.

„Simona Halep se agaţă de visul Australian Open după ce a câştigat un maraton cu Lauren Davis”, a titrat The Telegraph. „Liderul mondial Simona Halep nu are un sponsor pentru îmbrăcăminte la Australian Open, o oportunitate ratată pentru cineva, având în vedere că românca a petrecut trei ore şi 44 de minute pe teren astăzi, la meciul său din turul trei”,notează The Telegraph.

În Australia, publicația The Age a titrat: „Marathon woman Simona Halep supravieţuieşte unui meci epic cu Lauren Davis. Australian Open a văzut cel mai bun meci al său, o confruntare-record de 48 de ghemuri, care nu va fi uitată de cei care i-au fost martori”.

„Principala favorită Simona Halep supravieţuieşte unui maraton”, scrie și The New York Times, menţionând că românca s-a calificat în faza următoare după unul dintre cele mai dificile meciuri din istoria turneului.

Jurnalul belgian Le Soir notează că Simona Halep s-a impus într-un „maraton de peste trei ore şi jumătate”. „Halep a salvat trei mingi de meci în decisiv înainte să se impună în faţa numărului 76 mondial”, adaugă sursa citată.

Simona Halep, locul 1 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13, pe americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, calificându-se pentru a treia oară în optimile de finală ale Australian Open. Halep a salvat trei mingi de meci la scorul de 10-11, în cea mai lungă partidă a turneului, care a durat trei ore şi 45 de minute.

Meciul Simona Halep - Lauren Davis a avut 48 de ghemuri, la fel ca întâlnirea dintre americanca Chanda Rubin şi spaniola Arantxa Sanchez Vicario (6-4, 2-6, 16-14, în sferturi), care deţinea recordul la Melbourne, la simplu feminin, din 1996.

Ca durată, cu trei ore şi 45 de minute jucate, partida de sâmbătă este a patra din istoria Australian Open.

Citiți și: 

Cum vede site-ul Australian Open evoluția Simonei Halep

CTP: Pentru mine a fost meciul vieții!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri