Presa internațională, la picioarele Biancăi Andreescu. Comentarii elogioase și previziuni de carieră strălucită

Data actualizării: Data publicării:
Bianca Andreescu bucurie teren victorie indian wells
Foto: Guliver/Getty Images

Jurnaliștii străini, cuceriți efectiv de tânăra Bianca Andreescu, au remarcat „atacurile explozive” și loviturile imprevizibile care au făcut să fie îndrăgită și de public de-a lungul unei săptămâni în care a eliminat la Indian Wells 2019 jucătoare de top, între care Garbine Muguruza și Elina Svitolina.  Reacțiile Biancăi de la finalul partidei cu Angelique Kerber n-au trecut neobservate, iar presa internațională nu uită se menționeze că la sfârșitul anului trecut era pe locul 178 WTA, iar acum canadianca ajunge pe 24.

BNP Paribas Open - Day 14
Foto: Guliver/Getty Images

Bianca Andreescu, cea mai nouă stea din tenisul feminin, și-a desăvârșit ascensiunea după o victorie strălucită, în trei seturi, în fața germancei Angelique Kerber. Canadianca de 18 ani a luptat din răsputeri cu epuizarea și a avut o stăpânire de sine care au dus-o către triumful în fața unei campioane de trei ori câștigătoare de Grand Slam. Este prima beneficiară de wildcard care câștigă prestigioasa competiție din California, scrie Press Association.

The New York Times, care îi dedicase un amplu articol înainte de finală, a remarcat că în ciuda momentelor când părea că suferă pe teren, a găsit voința și mai ales talentul de a se impune. E una dintre cele mai mari performanțe din istoria tenisului recent. Andreescu nu vine de nicăieri, ea are un palmares și ca junioare, dar parcursul ei la Indian Wells este un pas înainte uriaș. Are, în mod remarcabil, un joc complet, scrie jurnalistul de la NYT.

Cea mai bună poveste de tip Cenușăreasa a acestei luni deja e scrisă. Bianca Andreescu și-a încheiat uimitorul ei parcurs de la Indian Wells trecând peste crampe, nervi și peste o Kerber foarte hotărâtă și ajungând până la un final dramatic. Dar a arătat lumii că și-a făcut simțită prezența într-un mod impresionat, scrie Sports Illustrated

Născută la Mississauga, în Ontario, din părinți români, Andreescu este cel mai recent exemplu de adolescent-fenomen al tenisului canadian, după ce la băieți s-a vorbit de Denis Shapovalov și Felix-Auger Aliassime.  O mare parte din succesul ei se datorează rădăcinilor românești. Prima ei lecție de tenis a fost în România, când avea 7 ani. Actuala nr. 2 WTA, eroina Simona Halep, a sfătuit-o să vină în tenisul profesionist, în 2016. Într-adevăr, stilul ei de joc este o combinație perfectă între tenisul puternic nord-american și apărarea inventivă a Simonei Halep sau a Monicăi Niculescu, arată Sports Illustrated.

Este cu adevărat o ascensiune meteorică. WTA a fost, în vârful ierarhiei, de o inconstanță imprevizibilă în ultimii ani, permițând ascensiunea mai multor jucătoare tinere. Dar chiar și în asemenea context, este uluitor ca o canadiancă aflată pe locul 152 la începutul anului 2019 să câștige un prestigios turneu Premier Mandadory.  Rămâne de văzut dacă va putea evita inconstanța care a marcat noul val de staruri WTA (Naomi Osaka, Jelena Ostapenko, Garbine Muguruza și Sloane Stephens, printre ele). Deși este singura jucătoare sub 20 de ani din top 25, nu-i poate fi ignorat jocul consistent și capacitatea de a face față unor jucătoare de top. Andreescu a adus furtuna în lumea tenisului. Iar ceea ce-i rămâne de făcut este să aștepte următorul act, punctează Sports Illustrated.

La rândul ei, fosta glorie din tenis Martina Navratilova crede că Bianca Andreescu va fi în top 10 WTA până la sfârșitul lui 2019 și a comparat-o pe tânăra canadiancă cu Andy Murray. Bianca a venit de nicăieri și a meritat să câștige. A jucat un tenis uluitor. E de durată. Abia aștept să o văd cum evoluează și se transformă într-o și mai bună jucătoare. Are toate atuurile, crede în ea. Ceea ce și-ar putea îmbunătăți cel mai mult este forehand-ul și forma fizică, ceea ce tocmai s-a întâmplat, a devenit și mai rezistentă pe parcursul meciului din finală. Are mâini minunate, știe cum să le folosească pentru a lovi. IQ-ul ei în tenis, alegerea loviturilor sunt cu adevărat uluitoare. Anul trecut marea surpriză a fost Naomi Osaka, anul acesta e Andreescu. Va fi în top 10 până la sfârșitul anului dacă joacă așa, dacă nu și mai curând. E de așteptat să devină o amenințare serioasă în turneele WTA, a declarat Martina Navratilova la BT Sport.

Citiți și: CTP despre Bianca Andreescu: Un mental de călugăr tibetan, un talent atât de special cum n-am mai văzut de la Hingis

Bianca Andreescu nu i-a uitat pe români: Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!

Prima declarație a Biancăi Andreescu: Dacă crezi în tine, totul e posibil

S-a născut o stea. Premierul Canadei, Nadia Comăneci, Darren Cahill, printre cei care au felicitat-o pe Bianca Andreescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri