Surprizele zilei în turneul Mutua Madrid Open 2019. Simona Halep scapă de o potențială rivală periculoasă

Data actualizării: Data publicării:
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka Foto: Guliver/Getty Images

Prima mare surpriză a turneului de la Madrid în 2019 este eliminarea în primul tur a Arynei Sabalenka (Belarus), nr. 10 mondial, care a fost învinsă în două seturi, 5-7, 4-6, de rusoaica Svetlana Kuznetsova, aflată pe locul 109 WTA. Partida a durat aproape două ore.

Mutua Madrid Open - Day One
Rusoaica Svetlana Kuznetsova, 33 de ani, locul 109 WTA, produce prima mare surpriză la Mutua Madrid Open 2019: a eliminat-o în primul tur pe Aryna Sabalenka din Belarus, 21 de ani (pe care îi împlinește sâmbătă), aflată pe locul 10 WTA  Foto: Guliver/Getty Images

Aryna Sabalenka era de aceeași parte a tabloului de la Madrid cu Simona Halep, care scapă astfel de o potențială rivală periculoasă.

Alte surprize, sâmbătă, la Madrid

O altă surpriză înregistrată sâmbătă la Madrid este eliminarea Dariei Kasatkina (Rusia, locul 21 WTA) de către veterana Viktoria Azarenka din Belarus, locul 50 WTA (5-7, 4-6).

Și estona Anett Kontaveit (locul 15 WTA) a fost eliminată de Aliaksandra Sasnovich din Belarus (Belarus, 34 WTA), după un meci care a ajuns în decisiv, după ce estona câștigase primul set cu un categoric 6-0. Le-a pierdut însă pe următoarele două cu 3-6, 2-6.

Turneul Mutua Madrid Open 2019 este transmis începând de sâmbătă în direct pe Digi Sport 2. Competiția se desfășoară în perioada 4 - 11 mai 2019 și va aduce câștigătoarei 1,2 milioane de euro și 1.000 de puncte WTA.

Cu cine și când joacă româncele

România a avut patru reprezentante pe tabloul principal al turneului de la Madrid, iar pentru Simona Halep, care va juca primul meci cu o sportivă venită din calificări, reîncep calculele în privința șanselor de a redeveni nr. 1 mondial.  Simona Halep e pe aceeași parte de tablou cu Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Elina Svitolina.

Simona Halep o va întâlni duminică, în direct la Digi Sport 2, pe rusoaica Margarita Gasparyan (24 de ani, 65 WTA), care trecut de Jennifer Brady (locul 83 WTA), scor 6-4, 7-6(5). Va fi prima întâlnire directă dintre Halep şi Gasparyan. Meciul va avea loc după ora 15:30.

Margarita Gasparyan este cea care a eliminat-o luna trecută pe Mihaela Buzărnescu în prima fază a turneului de la Istanbul, meci în timpul căruia românca a izbucnit în plâns.

Citiți și: Interviu exclusiv cu Simona Halep, la Madrid: Am răcit în avion, dar sper să-mi revin

La turneul Mutua Madrid Open 2019, Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, va evolua cu australianca Ajla Tomljanovici, locul 43 WTA (meciul este programat pentru duminică la 15:30), Irina Begu, locul 96 WTA şi beneficiară a unui wild card, va juca împotriva Yuliei Putintseva din Kazahstan, locul 41 WTA (meciul e sâmbătă, de la ora 17:30) , iar Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, de asemenea prezentă pe tablou cu wild card, va da piept cu americanca Madison Keys, locul 14 WTA (meciul are loc duminică după ora 13:30).

Irina Begu și Irina Begu, eliminate

Din păcate, Irina Begu, locul 96 WTA, beneficiară a unui wild card, a pierdut sâmbătă în primul tur al turneului de la Madrid, fiind învinsă de sportiva din Kazahstan Yulia Putintseva, numărul 41 mondial, scor 6-4, 6-3. Meciul a durat o oră şi 36 de minute.

Participarea în primul tur este recompensată cu 19.805 euro şi 10 puncte.

În ceea ce o privește pe Irina Bara, 24 de ani, locul 178 WTA, și ea beneficiară a unui wild card, ratat, la rândul său, calificarea pe tabloul principal al turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open. Bara, singura jucătoare română din această fază, a fost învinsă, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-2, de ucraineanca de 16 ani Marta Kostiuk, locul 320 WTA, de asemenea beneficiară a unui wild card, după un meci de o oră şi 46 de minute.

Accederea în manşa a doua a calificărilor este recompensată la Madrid Open cu un premiu de 6.265 de euro şi cu 20 de puncte WTA.

Kostiuk a jucat în 2018 în turul al treilea al Australian Open, la seniori, după ce a trecut de calificări, şi după ce în urmă cu un an se impusese în competiţia de juniori de la Melbourne. Ea este cea mai tânără jucătoare care atinge faza turului 3 la un grand slam, după Mirjana Lucici-Baroni, în 1997, la US Open, scrie News.ro.

Cine merge mai departe în turneul de la Madrid

Până acum, în urma meciurilor de calificare, au mai acces pe tabloul principal Kateryna Kozlova din Ucraina (locul 84 WTA), pe care Simona Halep o învingea destul de greu în turul al treilea de la Indian Wells 2019, slovaca Schmiedlova (103 WTA), rusoaica Vera Zvonareva (82 WTA) și Krystina Pliskova (locul 85 WTA), sora geamănă a Karolinei Pliskova (nr. 5 WTA).

Kristina Mladenovici din Franța, locul 64 WTA, adversară a României în meciurile recente din Fed Cup, a trecut și ea de calificări, învingând-o pe Laura Siegemund din Germania.

Și Polona Hercog, locul 66 WTA, slovena care i-a pus probleme Simonei Halep la Miami Open 2019 a trecut de calificări, învingând-o pe Andrea Petkovici (locul 71 WTA) din Germania.

De asemenea, au trecut de primul tur de la Madrid Open 2019 australianca Ashleigh Barty (nr. 9 WTA), care e în partea de tablou pe care e și Simona Halep, letona Jelena Ostapenko (31 WTA), care a eliminat-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (nr. 35 WTA), Anstasjia Sevastova (Letonia, 13 WTA), Viktoria Azarenka (Belarus, 50 WTA), Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 34 WTA), Yulia Putintseva (Kazahstan, 41 WTA), care a eliminat-o pe Irina Begu, Caroline Garcia (Franța, 22 WTA), Kiki Bertens (Olanda, nr. 7 WTA) și Petra Kvitova (Cehia, nr. 2 WTA).

Citiți și: Petra Kvitova, singura jucătoare care a câștigat două titluri WTA anul acesta. 22 de turnee, 21 de câștigătoare diferite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri