Primele calcule la Wimbledon 2018. Cum poate Simona Halep să rămână numărul 1 mondial

Data actualizării: Data publicării:
simona halep wimbledon 2018
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep va începe săptămânile cu numărul 35 şi 36 în fruntea ierarhiei jucătoarelor profesioniste de tenis. WTA a publicat deja clasamentul valabil începând de luni, iar sportiva română are un avans de 961 de puncte faţă de Caroline Wozniacki, în scădere de la 1.225 de puncte, după ce daneza a câştigat turneul de categorie Premier de la Eastbourne.

simona halep
Foto: Guliver/Getty Images

Wimbledon 2018 Halep LIVE TEXT de la 18:30, în primul tur, contra japonezei Kurumi Nara

Care este noul vis al Simonei Halep, după câștigarea Roland Garros

Simona Halep are mari șanse să rămână numărul 1 mondial în clasamentul WTA și după meciurile de tenis de la Wimbledon 2018. Singurele care o pot depăși sunt daneza Caroline Wozniacki și americanca Sloane Stephens, însă pentru ca acest lucru să se întâmple, ele vor trebui să ajungă în fazele avansate de la Wimbledon. 

Wozniacki ar trebui să ajungă în finala Wimbledon pentru a o surclasa pe Simona Halep. Însă dacă Halep ajunge în semifinale, Wozniacki este obligată să câștige titlul. Stephens ar trebui să câștige Wimbledon 2018 pentru a o depăși pe Simona Halep, cu condiția ca românca să piardă încă din primul tur, iar Wozniacki să nu ajungă în finală. 

România va avea în premieră opt jucătoare pe un tabloul principal de simplu al unui turneu de Mare Şlem, la Wimbledon 2018, după ce Alexandra Dulgheru şi Elena-Gabriela Ruse au obţinut calificarea joi, prin victoriile obţinute în ultimul tur al fazei preliminare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri