Primele declarații ale Biancăi Andreescu după calificarea în semifinalele Indian Wells 2019

Data actualizării: Data publicării:
Bianca Andreescu zambitoare
Bianca Andreescu Foto: WTA Twitter

„Merită totul - toată munca grea, accidentările, sacrificiile”, a spus Bianca Andreescu, locul 60 WTA, la mini-interviul de pe teren, după ce a reușit să se califice spectaculos în semifinalele turneului Indian Wells 2019, administrându-i o înfrângere categorică experimentatei Garbine Muguruza, nr. 20 WTA.

2019 ASB Classic
Bianca Andreescu s-a calificat în semifinalele turneului Indian Wells 2019, după ce a eliminat-o pe Garbine Muguruza Foto: Guliver/Getty Images

- Wozniacki, Venus Williams, Dominika Cibulkova și acum Muguruza, câștigătoare a două Grand Slam-uri. Să ne oprim un moment și să savurăm acest moment incredibil pentru tine. Felicitări! - i-a spus jurnalistul care a intervievat-o pe Bianca Andreescu pe teren, imediat după câștigarea partidei cu Garbine Muguruza și calificarea în semifinalele Indian Wells 2019. Publicul a izbucnit în urale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

- Multumesc mult! Da, e incredibil ce am realizat în ultimele două luni, sunt mai mult decât recunoscătoare, iar astăzi cred că am jucat cel mai bun tenis al meu, unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am jucat vreodată. Cred că toată lumea are zile bune și zile proaste, dar azi chiar am avut o zi bună, a spus Bianca Andreescu.

- Pentru ce ești recunoscătoare? La ce te gândești?

- La tot ce mi s-a întâmplat în trecut - accidentări, sacrificii, a meritat totul, toată munca aia grea, da, totul merită în cele din urmă.

Ea a explicat că secretul victoriei asupra Garbinei Muguruza a fost că a abordat de la început meciul fără nicio presiune, s-a gândit că n-are nimic de pierdut. „Cred în mine, pentru că eu cred că totul e posibil, știu că am spus-o de multe ori, dar chiar e adevărat”, a spus Bianca Andreescu mulțumind totodată spectatorilor care au venit să o vadă, dar și celor care o susțin de acasă.

WTA scrie la superlativ după victoria „uluitoare” de miercuri a Biancăi Andreescu împotriva Garbinei Muguruza. Pentru Bianca este a treia semifinală în care ajunge anul acesta și cea mai importantă totodată. Canadianca impresionează în fiecare aspect al jocului ei, notează WTA.

În semifinale, Bianca Andreescu o va întâlni fie pe Elina Svitolina, fie pe Marketa Vondrousova, cea care a eliminat-o în optimi pe Simona Halep și care, la 19 ani, este și ea una dintre marile surprize ale turneului Indian Wells 2019. Pentru Bianca Andreescu, indiferent pe cine va înfrunta în semifinale, Svitolina sau Vondrousova, nu mai este un vis. Este o realitate care legitimează o nouă amenințare în tenis, conchide WTA.
 
(ACTUALIZARE.  În semifinale, Bianca Andreescu o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina, nr. 6 WTA, care a avut nevoie de set decisiv pentru a întrece în sferturi de Marketa Vondrousova, din Cehia, nr. 61 WTA, cea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi. A fost 4-6, 6-4, 6-4 pentru Svitolina după 2 ore și 13 minute de joc. Meciul are loc vineri seară și este transmis de Digi Sport.)
 
La numai 18 ani, canadianca de origine română Bianca Andreescu ajunge astfel pentru prima dată într-o astfel de fază a competiției la un turneu Premier Mandatory. Ea este una dintre marile surprize ale acestui an în tenisul mondial feminin. Are 26 de partide câștigate și numai trei pierdute în cele două luni și jumătate care s-au scurs de la începutul acestui an. Și dacă începea anul pe poziția 152 WTA, de luni Bianca Andreescu va fi în primele 40 de jucătoare ale lumii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri