Qatar Open 2019. Simona Halep, în semifinalele turneului de la Doha după o partidă extrem de strânsă cu Julia Goerges: 7-6, 7-6

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (6) pe germana Julia Goerges, locul 16 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha. Halep a revenit în setul secund de la 3-5, iar în tie-break-ul acestuia de la 2-5,apoi de la 4-6, când a salvat două mingi de set.

Simona Halep, numărul 2 WTA, la US Open
Simona Halep, numărul 2 WTA. Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE 20:50 Simona Halep - Julia Goerges 7-6, 7-6. Simona Halep reușește o calificare entuziasmantă în semifinale, după un meci extrem de strâns. Urmează în semifinalele de la Doha un duel cu Elina Svitolina.

ACTUALIZARE 20:39. Din nou egalitate. Halep - Goerges 7-6, 6-6. Vom avea parte de tie-break şi în setul secund.

ACTUALIZARE 20:30 Partida continuă să fie extrem de strânsă. E 5-5 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 19:53 Setul al doilea începe la fel de echilibrat ca primul. Este 1-1.

ACTUALIZARE 19:47 Simona Halep câștigă cu 7-6 (7-1) un prim set istovitor, care a durat aproape o oră.

ACTUALIZARE. 18:45 Începe meciul Simonei Halep.

Puteți urmări evoluția meciului în LIVE TEXT aici.

Cum a decurs meciul

Simona Halep continuă să joace amestecat, cu momente încântătoare şi prăbuşiri neaşteptate, comentează News.ro. În acelaşi timp, fostul lider WTA continuă să aibă ultimul cuvânt în meci şi să revină atunci când este mai puţin de crezut. Halep a început în tempo allegro şi în mai puţin de 14 minute a făcut 4-0 cu Goerges, cu break-uri la 0-0 şi 2-0. Germana a luat doar trei puncte în primele trei ghemuri şi părea o pradă uşoară pentru fostul lider WTA. Atentă şi eficientă la retur pe serviciul puternic al Juliei Goerges (1,80 metri înălţime), Halep i-a tocit reverul adversarei, o lovitură ce nu este un punct forte al acesteia. Goerges nu a servit grozav cu primul şi a părut total depăşită în aceste momente de început ale jocului, pentru că nici lovitura ei năpraznică cu dreapta nu prea şi-a atins ţinta.

Germana a schimbat abordarea, avansând către fileu şi apelând la scurte, iar evoluţia ei s-a îmbunătăţit. De partea cealaltă, Halep a început să nu mai găsească reverul rivalei, să-i trimită mingile mai mult către dreapta şi sportiva germană şi-a reglat această armă devastatoare pe care o deţine. În plus, românca şi-a pierdut ritmul sufocant din start, a început să servească slab, să greşească, mai ales cu loviturile ei favorite de rever şi scorul s-a strâns uşor, uşor.

La 4-1, Halep a condus cu 40-0, dar Goerges a luat ghemul, pe serviciul româncei. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a pus iar două break-uri avantaj pe tabelă. La 5-2, ea a ratat două mingi de set, la 5-3 încă una, iar Goerges, cu o evoluţie din ce în ce mai bună, s-a încărcat cu încredere şi a egalat la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat clar, cu 7-1, după 54 de minute.

În setul al doilea, Goerges a reuşit break-ul la 1-1, apoi Halep nu prea s-a mai apropiat de serviciul germanei până la 5-4. Românca a avut două mingi de break la 2-3, însă Goerges le-a anulat. Goerges a condus cu 5-3 şi 5-4, apoi Halep a deraglat maşinăria germană de servit, atât de bine reglată în acest set, cu un break la 0, egalând la 5. Halep a câştigat cu emoţii ghemul următor, anulând o minge de break şi cerând justificat challenge la ultimul punct, dar şi acest set a ajuns în tie-break. Goerges a controlat tie-break-ul, a avut două mingi de set, dar Halep le-a anult şi s-a impus cu 8-6, după două ore şi un minut.

Simona Halep va evolua în semifinale cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4. Svitolina conduce în întâlnirile directe cu 4-2, câştigând ultimele trei partide.

Citiți și:  Qatar Open 2019. Reacția Simonei Halep când a aflat că joacă în semifinale cu Elina Svitolina

Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

ACTUALIZARE. Angelique Kerber, nr.6 WTA, s-a calificat în semifinale turneului de la Doha, după ce a învins-o, după trei seturi, pe cehoaica Barbora Srycova, nr. 49 mondial. Meciul a durat două ore și 10 minute și s-a încheiat cu scorul 1-6, 6-2, 7-6.

În ultimul sfert de finală, joacă Kiki Bertens (Olanda) și Elise Mertens (Belgia).

Elina Svitolina ar putea fi următoarea adversară a Simonei Halep, dacă o învinge pe Julia Goerges

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 7 WTA, s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de la Doha, fază în care ar putea să o întâlnească pe Simona Halep.

Elina Svitolina a trecut în sferturile de finală de sportiva cehă Karolina Muchova, scor 6-4, 6-2.

În faza următoare, Elina Svitolina o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Simona Halep, locul 3 WTA, şi jucătoarea germană Julia Goerges, numărul 16 mondial.


Simona Halep a învins-o, miercuri, pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 24 WTA, cu scorul de 6-2, 6-3, calificându-se în sferturile de finală ale Qatar Open 2019, turneu de categorie Premier, cu premii totale de 900.000 de dolari. În urma acestui rezultat, românca va urca, începând de luni, pe locul 2 WTA.

Campioană acum cinci ani la Doha, Simona Halep s-a calificat fără emoţii în sferturi după o victorie în două seturi cu Lesia Tsurenko. La prima apariţie după succesul din Fed Cup, Halep a avut 5-0 în primul set, tranşat în final cu 6-2. În cel secund, fostul lider WTA s-a trezit condus cu 3-1 - a fost momentul revenirii, în ciuda unei mingi care nu i-a ieşit Simonei.

Din acel moment, Halep a câştigat cinci game-uri la rând şi, după 6-3, va juca în sferturi cu Julia Goerges.

A fost o partidă bună, cred eu. Vin după ce am jucat în sală, deci nu mi-a fost uşor să mă adaptez afară, dar am simţit mingea forte bine, am jucat bine, mi-a fost puţin greu în setul al doilea la 1-3, dar m-am concentrat şi am fost suficient de puternică să revin”, a declarat Simona Halep după meci.

Victoria cu Tsurenko o duce pe Halep pe locul 2 WTA de luni.

Statistica e de partea Simonei Halep înaintea celui de al doilea meci de la Doha. Nemțoaica Julia Goerges nu i-a pus niciodată probleme în cele două întâlniri anterioare pe tabloul principal al unui turneu. Meciul Simonei e transmis de Digi Sport 1.


Primul meci de  joi de la Doha, Elina Svitolina, cap de serie 4 – Karolina Muchova (Cehia), venită din calificări, este programat la ora 14.30. În a doua confruntare de pe terenul central, care va avea loc nu înainte de ora 15.30, probabil în jurul orei 16.00, se vor întâlni jucătoarea cehă Barbora Strycova şi sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 3.

Joi va juca la Doha şi Mihaela Buzărnescu, la dublu, alături de poloneza Alicja Rosolska. Cele două sportive vor întâlni în sferturi echipa care se va impune în meciul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), cap de serie numărul 1 – Ons Jabeur/Alison Riske (Tunisia/SUA). Meciul va fi ultimul de pe terenul 1. (Update: Qatar Open 2019. Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturile de dublu la Doha)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri