Rezultate ale sportivelor românce în turneele de tenis de la Shenzhen și Brisbane

Data actualizării: Data publicării:
ana bogdan
FOTO: Guliver/Getty Images

După Simona Halep, și Ana Bogdan (locul 105 WTA) s-a calificat marți în optimile turneului de la Shenzhen, după ce a obținut o frumoasă victorie în fața sportivei Camila Giorgi, a 79-a jucătoare a lumii.  Ana Bogdan a câștigat meciul cu 6-4, 6-2.

Bank of the West Classic - Day 4
FOTO: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Ana Bogdan va juca în optimi cu Krystina Pliskova, care a învins-o pe Jelena Ostapenko cu 6-1, 6-4. Krystina (locul 61 WTA) este sora geamănă a Karolinei Pliskova, cea care a fost la un moment dat lider al clasamentului WTA și care este în continuare o amenințare pentru poziția ocupată acum de Simona Halep.

Raluca Olaru și coechipiera sa din Ucraina, Olga Savciuk, a pierdut meciul cu Nicole Gibbs/Carol Zhao (SUA/Canada) cu 1-6, 3-6.


Bogdan va juca în optimi cu învingătoarea din meciul dintre Kristyna Pliskova (Cehia, locul 61 WTA, sora geamănă a Karolinei Pliskova) şi Jelena Ostapenko (Letonia, locul 7 WTA), care încă era în desfășurare.

Tot marţi, la Shenzhen, a avut loc şi sfertul de finală 100 românesc de la dublu, dintre perechile Simona Halep/Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu/Irina Bara. A fost un duel strâns, încheiat cu victoria perechii Halep-Begu (4-6, 6-4, 13-11), care ajung astfel în semifinale. Mihaela Buzărnescu părăsește astfel turneul de la Shenzen, după ce luni a pierdut și la simplu în fața Mariei Sharapova.

La dublu, Raluca Olaru şi ucraineanca Olga Savchuk luptau cu perechea Nicole Gibbs/Carol Zhao (SUA/Canada).

În celălalt turneu al momentului, cel de la Brisbane,  Sorana Cîrstea (37 WTA) a pierdut în optimile de finală meciul contra letonei Anastasija Sevastova (16 WTA), cap de serie numărul 7 al turneului din Australia. Sevastova și-a adjudecat victoria fără drept de apel, cu 6-2, 6-1.

O veste bună vine de la Brisbane pentru Simona Halep. Principala sa rivală la locul din fruntea WTA, Garbine Muguruza, a abandonat meciul cu sârboaica Aleksandra Krunici, în setul decisiv, la scorul de 7-5, 6-7 (2-1), acuzând crampe musculare. Halep are astfel șanse mai mari să-și păstreze titlul de nr.1 mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri