Roland Garros 2019. „Coșmarul” Simonei Halep se califică în sferturi

Data actualizării: Data publicării:
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova Foto: Guliver/Getty Images

Japoneza Naomi Osaka, liderul WTA, a fost eliminată, sâmbătă, în turul trei al turneului de la Roland Garros, de sportiva cehă Katerina Siniakova, numărul 42 mondial. Și fostul lider mondial, Serena Williams, în prezent locul 10 WTA, a fost eliminată de compatrioata sa Sofia Kenin, nr 35 WTA.

ACTUALIZARE. Ziua de duminică a adus o nouă surpriză la French Open. Tânăra de numai 19 ani Marketa Vondrousova, din Cehia, locul 38 WTA, a spulberat-o pur și simplu pe letona Anastasija Sevastova, nr. 12 WTA, 29 de ani: și-a adjudecat partida cu 6-2, 6-0 în mai puțin de o oră.

Marketa Vondrousova, una dintre revelațiile acestui an, cea care o elimina surprinzător pe Simona Halep în optimi la Indian Wells 2019, dar și în turul al doilea la Roma, se califică astfel în sferturile de finală de la Roland Garros 2019. Vondrousova a fost finalistă anul acesta în turneele de la Budapesta și Istanbul. Oricum, în urma acestui rezultat de la French Open, Marketa Vondrousova face un salt de 11 locuri în clasamentul WTA live, ajungând pe poziția 27.

Este pentru prima oară când sportiva din Cehia se califică în sferturile de finală la un Grand Slam. În sferturi, Vondrousova o va întâlni pe Petra Martic, favorită 31, care a trecut de estona Kaia Kanepi, scor 5-7, 6-2, 6-4.

Şi britanica Johanna Konta s-a calificat în sferturi, după ce a trecut de croata Donna Vekic, scor 6-2, 6-4. Konta, cap de serie 26, este prima jucătoare din Marea Britanie care ajunge în acest stadiu al competiţiei la Roland Garros din 1983. În sferturi, Konta va evolua contra învingătoarei din meciul dintre americanca Sloane Stephens şi spaniola Garbine Muguruza.

ACTUALIZARE. Tânăra Sofia Kenin, în vârstă de 20 de ani, a reușit sâmbătă să se califice în optimi la French Open 2019 eliminând-o pe experimentata Serena Williams, 37 de ani, într-o partidă decisă în două seturi și încheiată la scorul de  6-2, 7-5, după aproape o oră și jumătate de joc.


Katerina Siniakova s-a impus în fața liderului Naomi Osaka cu scorul de 6-4, 6-2, într-o oră şi 17 minute.

În faza următoare, Katerina Siniakova o va întâlni pe câştigătoarea meciului Anna Blinkova (Rusia, 117 WTA) – Madison Keys (SUA, 14 WTA).

Naomi Osaka ajunsese cu destule emoții până în această fază a competiției, câștigând cu destulă greutate partidele precedente.

Simona Halep are astfel drum liber către finala de la Roland Garros. Românca de 27 de ani ar fi putut să o întâlnească pe cea mai bună jucătoare a lumii în semifinale.

Citiți și:  Roland Garros 2019. Adversara Simonei Halep din optimi ocupă locul 104 WTA! Ea a reușit să o elimine pe campioana olimpică en-titre, Monica Puig

Ce se întâmplă în fruntea clasamentului WTA

În ciuda eliminării sale,  japoneza Naomi Osaka va fi lider WTA şi la finalul turneului de la Roland Garros, menţinerea pe primul loc fiindu-i asigurată de eliminarea Karolinei Pliskova în turul trei al competiţiei. De altfel, ea nu va pierde puncte în clasamentul WTA, pentru că și anul trecut a ajuns tot până în această fază a competiției.

Karolina Pliskova ocupă locul doi în clasamentul mondial şi avea şanse să o devanseze pe Naomi Osaka. Pliskova, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă însă vineri, cu scorul de 6-3, 6-3, de croata Petra Martic, locul 31 WTA, în turul al treilea al French Open.

Simona Halep, locul 3 WTA, care a ajuns în faza optimilor după ce a câștigat cu ușurință partida cu ucraineanca Lesia Tsurenko, nu are suficiente puncte pentru a avea vreo şansă la primul loc, chiar dacă câștigă turneul și-și apără punctele de anul trecut, când a obținut trofeul.

În acest moment, în clasamentul WTA live, Simona Halep a alunecat pe locul 8, în timp ce Ashleigh Barty, aflată acum pe locul 6, este în ascensiune și ar putea ajunge nr. 2 mondial, dacă câștigă la Roland Garros 2019.

Dacă Simona Halep câștigă turneul, ea are șanse să își păstreze locul 3 WTA. 

Alte eliminări-surpriză. Sloane Stephens, finalista de anul trecut, calificare cu emoții

Kiki Bertens, numărul 4 mondial, a abandonat în turul doi, Angelique Kerber (5 WTA) a fost eliminată în primul tur, iar Petra Kvitova (6 WTA) nu participă la turneu.

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, fost lider mondial, s-a calificat pentru a şasea oară consecutiv în optimi de finală la Roland Garros, după o victorie neaşteptat de clară cu ucraineanca Elina Svitolina, 6-3, 6-3, obținută într-o oră şi 28 de minute. Muguruza este acum locul 19 WTA, iar Svitolina este pe poziţia a 9-a în ierarhia mondială. Câştigătoare în 2016 la Roland Garros, spaniola va juca în optimi cu Sloane Stephens, a şaptea favorită.

În ceea ce o privește pe Sloane Stephens, finalista de anul trecut de la Roland Garros, a avut mari emoţii pentru a se califica în optimile de finală de la Paris. Sportiva din SUA, cap de serie numărul 7, s-a impus după un adevărat thriller, în disputa cu Polona Hercog (71 WTA): 6-3, 5-7, 6-4, scrie digisport.ro.

Într-o zi în care Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Elise Mertens și Belinda Bencic au părăsit competiţia, Sloane Stephens a trecut de la extaz la agonie în duelul cu sportiva din Slovenia. La fel ca şi Halep cu Linette, meciul părea că se îndreaptă spre un final previzibil. Sloane a servit la 5-4 în setul secund pentru meci şi a avut 4 mingi de meci. Hercog a revenit incredibil şi şi-a adjudecat 3 game-uri la rând, trimiţând disputa în decisiv.

În optimi a acces și Marketa Vondrousova (din Cehia), care a eliminat-o pe Carla Suarez (Spania/nr. 28 WTA), scor 6-4, 6-4.

O altă mare surpriză este Aliona Bolșova Zadoinov, nr 137 WTA, care a eliminat-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, nr. 58 WTA, și s-a calificat în optimi. În vârstă de 21 de ani, Aliona Bolșova Zadoinov este născută la Chișinău, dar reprezintă Spania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri