România va întâlni cea mai bună echipă de tenis feminin din lume. Cehia câștigă Fed Cup a 11 -a oară

Data actualizării: Data publicării:
Trofeu FedCup 2018 bucurie pentru echipa cehiei care a castigat competitia
Cehia câștigă pentru a 11 -a oară în istorie FedCup Foto: Guliver/Getty Images

Finala FedCup dintre Cehia și Statele Unite, disputată la Praga, s-a decis după un meci maraton între Katerina Siniakova şi Sofia Kenin. Jucătoarea din Cehia s-a impus după trei ore şi 45 de minute, scor 7-5, 5-7, 7-5. Cehia conducea deja cu 2-0 după prima zi a confruntării de la Praga, iar victoria obţinută de Siniakova a adus bucuria fanilor cehi.

Cehia a câştigat Cupa Federaţiei, după ce Katerina Siniakova, locul 31 WTA, a învins-o duminică pe Sofia Kenin, locul 52 WTA, cu scorul de 7-5, 5-7, 7-5, în meciul al treiela al finalei competiţiei disputate cu SUA la Praga. A fost un meci dramatic, care a durat mai bine de trei ore şi jumătate.

Cu scorul general de 3-0, Cehia a obţinut al şaselea succes în FedCup, în ultimii opt ani (2011, 2012, 2014-2016), al 11-lea din istorie (inclusiv palmaresul fostei Cehoslovacii), scrie News.ro.

Czech Republic v USA - Fed Cup Final: Day Two
Cehia câștigă pentru a 11 -a oară în istorie FedCup Foto: Guliver/Getty Images

Siniakova a condus cu 4-1 în decisiv, dar Kenin a revenit şi a avut două mingi de meci, la 40-15, 5-4, pe care le-a ratat. Americanca a avut apoi 40-0 pe serviciul rivalei, dar Siniakova a anulat posibilitatea adversarei de a face rebreak. Sportiva din Cehia s-a impus cu 7-5 în decisiv, fructificând a doua minge de meci avută.

În primele partide, jucate sâmbătă, Barbora Strycova, locul 33 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-4, pe Kenin, iar Siniakova a trecut, cu scorul de 6-3, 7-6 (2), de Alison Riske, locul 63 WTA.

Czech Republic v USA - Fed Cup Final: Day Two
Dezamăgire pentru echipa SUA, care a pierdut finala FedCup 2018 în fața Cehiei Foto: Guliver/Getty Images

Din ambele echipe nu au evoluat cele mai bune jucătoare, Petra Kvitova , locul 7 WTA, Karolina Pliskova, locul 8 WTA, respectiv Sloane Stephens, locul 6 WTA, Serena Williams, locul 16 WTA, Madison Keys, locul 17 WTA, şi Venus Williams, locul 40 WTA. 

Kvitova a fost în lot, dar căpitanul nejucător Petr Pala a menajat-o, deoarece jucătoarea a acuzat o uşoară accidentare. Kvitova ar fi intrat pe teren, probabil, duminică, pentru un al patrulea meci.

Conform tragerii la sorţi din iulie, România ca întâlni, în 9-10 februarie 2019, în deplasare, echipa Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

În 2016, când România a revenit în Grupa Mondială după 23 de ani, fetele noastre au întâlnit de asemenea Cehia, tot deţinătoare a trofeului, şi au pierdut greu, scor 2-3. Diferenţa a fost făcută de meciul de dublu, reamintește digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri