Şarapova, fără invitație la Roland Garros după expirarea suspendării

Data publicării:
Sir Elton John And Billie Jean King Host World TeamTennis Smash Hits Charity Event
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea Maria Şarapova nu va primi wildcard pentru turneul de la Roland Garros (28 mai - 11 iunie), primul Grand Slam la care poate participa rusoaica după expirarea suspendării pentru dopaj, informează dailymail.co.uk.

Sir Elton John And Billie Jean King Host World TeamTennis Smash Hits Charity Event
Foto: Guliver/GettyImages

„Investim 1,5 milioane de euro în lupta antidoping şi nu putem invita un jucător sancţionat pentru consum de substanţe interzise. Nu putem, pe de o parte, să mărim fondurile pentru lupta antidoping şi, pe de altă parte, să o invităm pe ea. Integritatea este punctul nostru forte. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată, a declarat noul preşedinte al Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, care a precizat totuşi că decizia de a nu-i acorda Mariei Şarapova un wildcard nu este definitivă.

Câştigătoare de două ori a French Open, în 2012 şi 2014, Şarapova, fără clasament WTA în acest moment, nu va putea ajunge pe tabloul principal la Roland Garros, chiar dacă va avea rezultate bune la cele trei turnee la care a fost invitată pe bază de wildcard până acum: Stuttgart (de 470 de puncte), Madrid (de 1.000 de puncte) şi Roma (de 900 de puncte).

Jucătorii direct acceptaţi pe tabloul principal sunt stabiliţi pe baza clasamentului WTA, cu şase săptămâni înaintea startului competiţiei. Astfel, ea ar trebui să fie în Top 100 la 17 aprilie, când încă se află în stare de suspendare. Rusoiaca va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Stuttgart, în 26 aprilie, prima zi după expirarea suspendării.

Ea ar putea participa pe baza rezultatelor obţinute abia la Wimbledon (3-16 iulie).

Şarapova, care a câştigat toate cele patru Grand Slam-uri în carieră, a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie 2016, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie 2016. Sportiva din Rusia a anunţat rezultatele testelor în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a organizat-o, la 7 martie 2016, la Los Angeles.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis la 8 iunie 2016 suspendarea Mariei Şarapova pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv.

La 4 octombrie 2016, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni suspendarea de doi ani dictată de Federaţia Internaţională de Tenis jucătoarei ruse Maria Şarpova pentru dopaj. Astfel, ea va putea reveni pe teren din 26 aprilie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri