Bouchard, după ce a învins-o pe Șarapova: Nu mi-am schimbat părerea, e o trișoare

Data actualizării: Data publicării:
eugenie bouchard tenis

Eugenie Bouchard s-a impus în fața Mariei Șarapova în turul doi de la Madrid Open, cu scorul 7-5, 2-6, 6-4. Canadianca a declarat că a avut o „motivație suplimentară pentru acest meci ținând cont de circumstanțe”, referindu-se scandalul privind acuzațiile de dopaj la adresa rusoaicei.  De asemenea, Bouchard a precizat că au fost multe jucătoare cu care nu vorbește de obicei care au venit și i-au urat succes înaintea meciului. 

Jucătoarea de tenis Eugenie Bouchard, locul 60 WTA, a mai spus că nu şi-a schimbat părerea despre Şarapova, pe care a numit-o „trişoare", după ce a fost depistată pozitiv.

„Nu mi-am schimbat părerea despre ea. Am avut o motivaţie suplimentară pentru acest meci. Mai întâi pentru că nu am învins-o niciodată. Dar şi ţinând cont de circumstanţe. Înainte de meci, numeroase jucătoare au venit în vestiar şi mi-au urat baftă, jucătoare cu care nu vorbesc de obicei. Am primit mesaje de la oameni, care m-au încurajat. Multă lume are părerea mea, dar s-a temut să o exprime. Voiam să mă impun nu doar pentru mine, ci pentru toţi aceşti oameni", a declarat Bouchard, potrivit News.ro.

Maria Şarapova a spus că eşecul de la Madrid o va face să devină o jucătoare mai bună.

„M-aş îngrijora dacă aş sta aici şi aş spune că-s fericită după ce am pierdut un meci, indiferent că este vorba de primul tur sau o finală. Sunt o competitoare. Când munceşti multe ore pe zi este pentru a câştiga meciuri. Nu a fost o zi bună, sunt dezamăgită. Dar asta mă va face o jucătoare mai bună. Aşa voi câştiga mai multe turnee şi mai multe Grand Slam-uri", a afirmat Şarapova, potrivit BBC.

Jucătoarea de tenis Eugenie Bouchard, locul 60 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 258 WTA, beneficiară a unui wild card, în turul al doilea al Madrid Open. Partida a durat două ore şi 52 de minute. A fost primul succes al jucătoarei care a ocupat locul 7 WTA în faţa Mariei Şarapova, în cinci întâlniri în circuitul WTA.

Bouchard a fost una dintre cele mai critice jucătoare din circuitul profesionist cu privire la revenirea Mariei Şarapova după suspendarea pentru dopaj. Jucătoarea din Canada a numit-o „trişoare" pe Şarapova, adăugând că rusoaica nu ar fi trebuit să fie reprimită în sport după ce a fost depistată pozitiv.

La Madrid, Şarapova nu a dorit să comenteze prea mult afirmaţiile jucătoarei din Canada, precizând că o să vorbească tenisul în locul ei.

Maria Şarapova a revenit, la 26 aprilie, la Stuttgart, după suspendarea de 15 luni primită după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, în 2016. Fosta ocupantă a locului I WTA a primit un wild card şi a atins faza semifinalelor la Porsche Tennis Grand Prix. Şi la Madrid ea a evoluat cu invitaţie, reuşind să se califice în turul al doilea, după victoria obţinută, duminică, în faţa sportivei croate Mirjana Lucici Baroni, locul 20 WTA, scor 4-6, 6-4, 6-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri