Se cunosc finalistele de la Miami Open 2018

Data actualizării: Data publicării:
miami open
Foto: Guliver/GettyImages

Letona Jelena Ostapenko a câștigat, vineri, semifinala împotriva surprizei turneului de anul acesta de la Miami, Danielle Collins, astfel că o va întâlni în finală pe americana Sloane Stephens.

miami open
Foto: Guliver/GettyImages

Ostapenko, locul 5 WTA, a obținut victoria în două seturi, câștigate cu 7-6, 6-3, într-o oră și 40 de minute.

În vârstă de 24 de ani, americanca Danielle Colins, locul 93 WTA, a scris, oricum, istorie la Miami. Ea a învins-o, miercuri, cu 6-2, 6-3, pe compatrioata ei Venus Williams, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, și a devenit prima jucătoare din istoria turneului, venită din calificări, care a reușit să ajungă în semifinale.

La 20 de ani, Ostapenko, cea care anul trecut a învins-o în finala de la Roland Garros pe Simona Halep, dar pe care Mihaela Buzărnescu a reușit anul acesta să o învingă în Qatar, ajunge astfel pentru prima dată să joace finala turneului de categorie Prime Mandatory de la Miami.

În cealaltă semifinală, americana Sloane Stephens, 25 de ani, locul 12 WTA şi favorită 13, a trecut de mai experimentata Victoria Azarenka (Belarus), numărul 186 mondial şi beneficiară a unui wild card, scor 3-6, 6-2, 6-1. Stephens s-a impus în două ore şi nouă minute în fața fostului nr. 1 mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri