Serena Williams se revoltă în privinţa împărţirii banilor în tenis: „Merităm aceleaşi premii ca băieţii”

Data publicării:
serena

Foto: Gulliver/GettyImages

„Da, absolut, noi merităm aceleaşi premii. Şi dacă dumneavoastră scrieţi un articol scurt, credeţi că nu meritaţi un salariu echivalent cu cel al colegului din spate?”, i-a răspuns Serena Williams jurnalistului care abordase problema banilor în tenis după cea mai scurtă semifinală din istoria Wimbledon-ului.

Serena i-a dat replica şi liderului din clasamentul ATP, Novak Djokovic, care a declarat că meciurile masculine atrag mai mulţi spectatori, iar băieţii ar trebui să aibă premii mai mari deoarece generează venituri superioare.

„Este ridicolă această discuţie. Novak poate gândi ce vrea, dar dacă avea o fată, ar fi trebuit să-i spună că fratele ei merită mai mulţi bani decât ea. Nu voi face niciodată comparaţii între cele două sexe şi cred că e nedrept să le comparăm”, susţine Williams.

Premiile fetelor şi băieţilor sunt egale în acest an, la Wimbledon. Învingătorii de la la simplu masculin şi simplu feminin vor primi câte 2,34 milioane de euro pentru câştigarea celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.


Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport.

În 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri