Sharapova, al 12-lea wild card de la revenirea după suspendare

Data actualizării: Data publicării:
sharapova
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea rusă Maria Sharapova, locul 48 WTA, a fost invitată să participe la turneul de categorie Premier 5 de la Doha, cu premii totale de 2,9 milioane de dolari, programat între 12 şi 18 februarie, au anunţat organziatorii Qatar Total Open.

sharapova
Foto: Guliver/GettyImages

Pentru Sharapova, acesta este al 12-lea wild card primit de la revenirea în activitate, în aprilie 2017, după suspendarea pentru dopaj. Lista jucătoarelor direct acceptate pe tabloul principal de la Doha s-a închis la 1 ianuarie, când Sharapova era pe locul 59 WTA. Ea nu s-ar fi numărat atunci printre sportivele de pe tabloul principal, astfel că organizatorii au decis să-i ofere o invitaţie.

La Doha sunt înscrise cele mai bune jucătoare din acest moment, Simona Halep, locul I WTA, Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, Garbine Muguruza, locul 3 WTA, Elina Svitolina, locul 4 WTA. Practic, din Top 10 WTA, lispeşte doar Venus Williams, locul 5 WTA.

Dintre românce, doar Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, şi Irina Begu, locul 40 WTA, mai sunt acceptate direct pe tabloul principal.

Într-o creșetere evidentă de formă, Mihaela Buzărnescu, locul 44 WTA, deci clasată mai bine decât Sharapova, nu a primit wild card din partea organizatorilor. Jucătoarea a fost lăudată chiar de site-ul WTA pentru performanțele excepționale din ultimul an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri