Simona Halep a învins-o categoric pe Gabriela Ruse la Transylvania Open. În optimi va întâlni o adversară din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep lovește puternic mingea.
Simona Halep a învins-o categoric pe Gabriela Ruse la Transylvania Open. Foto: GettyImages

Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse cu 6-1, 6-2, miercuri, în al doilea duel integral românesc din cadrul turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

UPDATE 22:50 - Jaqueline Cristian s-a calificat miercuri seara în sferturile de finală ale turneului de tenis Transylvania Open, după ce a eliminat-o în optimi pe favorita numărul 5, australianca Alja Tomljanovic (43 WTA). În turul următor Cristian ar putea juca cu Simona Halep.


Știrea inițială:

Halep (30 ani, 18 WTA), principala favorită, a dispus de Ruse (23 ani, 85 WTA) după o oră şi 13 minute şi s-a calificat în optimile de finală.

Ruse a început curajos şi a avut o minge de break în primul ghem, dar apoi Halep a dominat ostilităţile şi s-a desprins la 5-0, încheind primul set cu 6-1.

În actul secund, Ruse a câştigat primul ghem, dar Simona Halep a reuşit să ia apoi trei ghemuri la rând. Ruse a reuşit să mai ia un ghem, însă Halep şi-a demonstrat valoarea şi s-a impus cu 6-2.

Citiți și:
Emma Răducanu a obţinut la Transylvania Open prima sa victorie după titlul de la US Open: Cred că sunt acasă aici

Dacă Halep a încheiat cu 6 aşi şi 2 duble greşeli, Ruse a avut 6 duble greşeli şi procentaje net inferioare la punctele făcute cu ambele servicii. Ruse şi-a creat o sigură şansă de break, pe care Halep a anulat-o.

Halep şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi contra rusoaicei Varvara Graceva (21 ani, 81 WTA), potrivit Agerpres.

Irina Begu, Andreea Mitu și Irina Bara calificate în turul 2 în proba de dublu

Perechea alcătuită din jucătoarele române Irina Begu și Andreea Mitu s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 250 Transylvania Open, ce are loc în BT Arena din Cluj Napoca. Irina Bara a trecut și în următorul tur, alături de Ekaterine Gorgodze, potrivit Mediafax.

Begu și Mitu s-au impus în primul tur, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-3, în fața cuplului alcătuit din Amina Anshba (Rusia)/ Anastasia Detiuc (Cehia), după o oră și 16 minute.

În sferturile de finală Begu şi Mitu se va confrunta cu echipa formată din Monica Nculescu și Gabriela Ruse, capi de serie numărul 3.

În ultimul meci de dublu al zilei, Irina Bara, alături de georgiana Ekaterine Gorgodze, au învins perechea germană alcătuit din Mona Barthel și Anna-Lena Friedsam, tot în două seturi, cu 7-5, 6-2.

Bara și Gorgodze se vor întâlni în turul următor cu rusoaicele Alena Fomina și Ekaterina Yashina.

Pentru calificarea în sferturile de finală sportivele din România vor fi recompensate la Transylvania Open cu 2.300 USD şi câte 60 de puncte WTA.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri