Simona Halep - Bianca Andreescu, 3-6, 7-6, 6-3, la Turneul Campioanelor. Victorie a româncei, după trei seturi lungi

Data actualizării: Data publicării:
simona halep bianca andreescu getty
Foto: GettyImages

Simona Halep (5 WTA) a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor. A trecut în trei seturi, 3-6; 7-6 (6); 6-3 de Bianca Andreescu (Canada; 4 WTA). Partida a durat două ore și 30 de minute.

UPDATE 17:40 - Simona Halep a câștigat primul game al meciului, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct și a egalat, 1-1. Bianca a reușit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea și a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după primul game la 0 din meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanță de câștigarea primului set, 5-3. Andreescu a reușit să ia manșa, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

Citiți și:
Declarația făcută de Simona Halep după primul duel cu Andreescu: Sunt mândră! Ce a spus de Bianca

În setul al doilea, jucătoarea din Canada a continuat evoluția bună. A câștigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câștigat și ea pe propriul serviciu și a reușit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanțat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap. S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu și la retur și s-a impus cu 7-6. La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci.

Decisivul a început sub nota echilibrului în primele două game-uri, fiecare sportivă punctând pe tabelă cu propriul serviciu. Ulterior a început un ”val” de break-uri (5), la mijlocul setului, care a dus scorul la 5-3 pentru Simona Halep. Sportiva noastră a urmat la serviciu și a închis meciul cu 6-3.

În celălalt meci al grupei, Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) s-a impus în două seturi, 7-6(12); 6-4 în fața Karolinei Pliskova (Cehia; 2 WTA).

Clasamentul grupei după prima etapă:

1. Elina Svitolina - 1 punct
2. Simona Halep - 1 punct
3. Bianca Andreescu - 0 puncte
4. Karolina Pliskova - 0 puncte


UPDATE 17:29 GAME, SET, MECI SIMONA HALEP! Simona Halep-Bianca Andreescu 3-6, 7-6, 6-3, la Turneul Campioanelor.

UPDATE 17:29  Halep-Andreescu 6-3. Halep servește pentru meci și câștigă spectaculos primul punct al game-ului. Simona Halep reușește o serie de lovituri foarte bune și ia primele puncte. Trei mingi de meci pentru Halep. 

UPDATE 17:26  Halep-Andreescu 5-3. Bianca Andreescu servește pentru egalare. Halep are minge de break, după o recuperare importantă. Un punct foarte intens, câștigat de Simona cu puțin noroc. 

UPDATE 17:20  Halep-Andreescu 4-3. Servește Halep și produce a doua dublă greșeală a sa din acest meci. Două mingi de break pentru Andreescu și diferența se reduce.

UPDATE 17:17  Halep-Andreescu 4-2. Simona Halep a început game-ul plină de energie și reușește lovituri foarte bune, chiar dacă schimburile de mingi sunt de durată. Două mingi de break pentru Halep, iar Simona se distanțează. 

UPDATE 17:13 Halep-Andreescu 3-2. Canadianca de 19 ani apelează din nou la lovituri scurte, iar Halep nu a găsit încă o soluție pentru acestea. Andreescu a avut un avantaj de două puncte, însă Halep a revenit câștigându-le următoarele pe următoarele patru și preluând conducerea partidei.

UPDATE 17:07 Halep-Andreescu 2-2. Servește Andreescu. Halep se grăbește și pierde ocazia să câștige primele două puncte. Schimb spectaculos pe diagonală, însă canadianca face punctul. Simona are minge de break, anulată de Bianca cu o scurtă. Un game lung, obositor pentru ambele jucătoare. Halep reușește break-ul.

UPDATE 16:54 Halep-Andreescu 1-2. Unul dintre cele mai frumoase game-uri de până acum, ambele jucătoare reușind lovituri bune. Două mingi de break pentru Andreescu - până acum fiecare și-a câștigat serviciul. Game Andreescu și primul break din setul decisiv. 

UPDATE 16:54 Halep-Andreescu 1-1. Ambele jucătoare lovesc tare și fiecare minge este jucată îndelung. Andreescu își câștigă serviciul cu un rever puternic. 

UPDATE 16:50 Halep-Andreescu 1-0. Servește Halep. Bianca Andreescu apelează din nou la o scurtă, în primul game din al treilea set al partidei. Două mingi importante pentru Halep, iar românca își adjudecă rapid primul game.

UPDATE 16:44  Time-out medical pentru Bianca Andreescu, înainte de al treilea set.

UPDATE 16:39  Halep-Andreescu 7-6. SET SIMONA HALEP. Meciul merge în al treilea set.

UPDATE 16:38 Halep-Andreescu 6-6 TIE BREAK:  3-0, început bun pentru româncă. 3-1, Andreescu reușește un forehand frumos. 3-2, Bianca a profitat de serviciul bun reușit. 3-3, egalitate la primul schimb al terenului. 4-3 pentru Halep. 4-4, după un punct intens disputat de cele două. 5-4, după o greșeală a lui Andreescu. 6-4 pentru Halep, după un rever bun. Două mingi de set pentru Halep, ambele câștigate de Andreescu. O nouă schimbare de teren. 7-6 pentru Halep, după o greșeală a Biancăi Andreescu. Minge de set pentru Halep, pe propriul serviciu. 8-6, set Simona Halep.

UPDATE 16:28 Halep-Andreescu 6-6. Servește Halep. Simona e pusă din nou în dificultate de o scurtă dată de Andreescu. Canadianca a repetat des această lovitură în acest game. Minge de tie-break pentru Halep, dar anulată de Andreescu. Minge de meci pentru Bianca Andreescu, dar Simona se impune. Urmează minge de tie-break pentru Halep, realizată de româncă.

UPDATE 16:13 Halep-Andreescu 5-6. Bianca Andreescu reușește câteva mingi frumoase și o pune din nou în dificultate pe Halep. Andreescu își câștigă serviciul.

UPDATE 16:16 Halep-Andreescu 5-5. Halep servește pentru a rămâne în joc. Lovește tare și încearcă să se impună prin forță. Game câștigat rapid de româncă. Egalitate din nou.

UPDATE 16:13 Halep-Andreescu 4-5. Simona Halep pornește bine game-ul, însă trimite în fileu primul punct care părea deja câștigat. Bianca are un joc foarte bun și câștigă două șanse de game. Halep trimite în afara terenului și Andreescu ia game-ul, trecând în avantaj și aproape de victorie.

UPDATE 16:00 Halep-Andreescu 4-4. Servește Halep. Andreescu joacă foarte agresiv și are șansa break-ului, pe care îl și obține. Egalitate la game-uri în al doilea set.

UPDATE 16:05 Halep-Andreescu 4-3. Bianca servește pentru a reduce diferența. Schimburi frumoase între cele două jucătoare. Moment spectaculos al canadiencei, lovind mingea printre picioare și câștigând un punct care părea pierdut. Andreescu a avut trei mingi de game și a reușit să reducă avantajul româncei.

UPDATE 15:57 Halep-Andreescu 4-2. Servește Halep, pentru șansa de a se distanța. Joc frumos al Simonei Halep și românca are trei mingi de game. Andreescu recuperează două, iar Halep o trimite pe cea de-a treia în fileu. O nouă șansă de 4-2 pentru Halep, creată printr-un as și urmează distanțarea. 4-2 pentru Halep în setul al doilea.

UPDATE 15:51 Halep-Andreescu 3-2. Bianca servește puternic și o pune în dificultate pe Halep, însă greșeste de mai multe ori și îi oferă româncei două mingi de break. Al treilea break la rând în acest set secund, iar Simona Halep trece în frunte.

UPDATE 15:48 Halep-Andreescu 2-2. O nouă dublă greșeală a Simonei Halep. Primele trei puncte merg la jucătoarea din Canada. Halep face mari eforturi pentru a o împiedica să facă break-ul, însă nu reușește. Break Andreescu.

UPDATE 15:44 Halep-Andreescu 2-1. Bianca Andreescu deschide game-ul cu un as. A doua dublă greșeală a jucătoarei de 19 ani din acest joc. Două mingi de break pentru Halep, iar românca reușește s-o fructifice pe a doua. Primul break al lui Halep în fața Biancăi Andreescu.

UPDATE 15:40 Halep-Andreescu 1-1. Simona Halep lovește tare și încearcă să-și adjudece serviciul. Primul as al lui Halep din acest meci. Urmează și al doilea, care îi aduce game-ul.

UPDATE 15:38 Halep-Andreescu 0-1. Bianca Andreescu servește și produce prima sa dublă greșeală în acest joc. Canadianca câștigă rapid primul game al celui de-al doilea set.

UPDATE 15:33 Halep-Andreescu 3-6. SET BIANCA ANDREESCU! Halep servește, încercând să prelungească setul. Bianca Andreescu este în mare formă. Primul punct de set pentru canadiancă, anulat de Halep. Andreescu încheie setul, după o greșeală a lui Halep.

UPDATE 15:28 Halep-Andreescu 3-5. Canadianca de 19 ani începe în forță și ia primele trei puncte. Încheie game-ul cu primul său as. 

UPDATE 15:24 Halep-Andreescu 3-4. Schimburi lungi între cele două jucătoare. Halep a recuperat două mingi de break, însă Andreescu se impune într-un final. Halep își pierde serviciul și Andreescu reușește un nou break. 

UPDATE 15:19 Halep-Andreescu 3-3. Început bun de game pentru Bianca Andreescu. Se impune rapid pe propriul serviciu. Halep nu ia niciun punct. 

UPDATE 15:16 Halep-Andreescu 3-2. Bianca Andreescu câștigă rapid primele trei puncte ale game-ului. Joc spectaculos al Simonei Halep. Trei mingi de break salvate. Experiența Simonei își spune cuvântul și românca își câștigă serviciul.

UPDATE 15:10 Halep-Andreescu 2-2. Game disputat intens. Jucătoarea de 19 ani o aleargă pe Halep, însă lipsa de experiență se vede în unele momente și Bianca Andreescu face greșeli. Halep reușește break-ul.

UPDATE 15:05 Halep-Andreescu 1-2. Halep se bazează pe lovituri puternice, în timp ce Andreescu încearcă și diferite artificii de joc. Andreescu reușește primul break al meciului.

UPDATE 14:58 Halep-Andreescu 1-0. Halep-Andreescu 1-1. Andreescu câștigă rapid primele trei puncte ale game-ului în fața lui Halep și termină game-ul, Halep nereușind să ia decât un punct.

UPDATE 14:58 Halep-Andreescu 1-0. Simona Halep servește prima. Început de meci în forță, cu schimburi lungi. Halep se impune după un game intens disputat.

UPDATE 14:47  Meciul Simona Halep-Bianca Andreescu a început


Partida Simona Halep-Bianca Andreescu va fi prima întâlnire directă dintre fostul lider mondial și actuala campioană de la US Open. Cele două fac parte din Grupa Mov, iar întâlnirea lui Halep cu Andreescu va fi a doua din grupă. Primul meci al zilei de luni începe la ora 12:30, între Karolina Pliskova şi Elina Svitolina, informează Mediafax.

Turneul Campioanelor va debuta duminică, 27 octombrie și va dura o săptămână, până pe 3 noiembrie.

Simona Halep joacă la Turneul Campioanelor după o accidentare

"Este o grupă foarte grea. Ele au un joc foarte solid şi de fapt sunt foarte solide", a declarat Halep. "Este o mare provocare pentru mine, să revin după o accidentare ca să evoluez împotriva lor, aşa că voi da tot tot ce am mai bun şi voi încerca să joc cât pot de bine ca să câştig meciul", a spus Simona Halep, înaintea partidelor din Grupa Mov.

Pentru Simona Halep, locul 5 WTA, este a cincea prezenţă la Turneul Campioanelor, iar cea mai bună performanţă a fost în anul 2014, atunci când a pierdut finala în faţa Serenei Williams, în două seturi, 3-6, 0-6. În celelalte trei ediţii, fostul lider mondial nu a trecut de faza grupelor (2015, 2016, 2017). Şi anul trecut s-a calificat la Turneu, dar nu s-a prezentat din cauza unei accidentări.

Bianca Andreescu este favorită în partida cu Simona Halep

Bianca Andreescu, locul 4 WTA, a câștigat 8 din cele 9 partide jucate în 2019 cu jucătoarele din top 10 WTA, dar nu a mai întâlnit-o pe Simona Halep.

Potrivit Tennis.com, Bianca Andreescu este considerată favorită în partida Halep-Andreescu, mai ales că Halep vine după o accidentare, însă va trebui să afișeze cel mai bun joc al său pentru a o învinge pe Simona Halep.

"Cu Simona nu am jucat niciodată, dar am urmărit-o. Va fi un meci foarte interesant, deci sunt entuziasmată", a declarat Bianca Andreescu în urmă cu câteva zile.

Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 2. Descarcă aplicația Digi Online și poți vedea partida pe telefon sau tabletă.

Aplicația Digi Online poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri