Simona Halep, calificată în două finale la Rogers Cup, urcă pe locul 3 în clasamentul WTA

Data publicării:
simona halep GettyImages-458366663-2

Foto: Gulliver/GettyImages 

ACTUALIZARE. Simona Halep va juca finala la simplu împotriva lui Madison Keys (SUA), care a învins-o pe slovaca Kristina Kucova cu 6-2, 6-1. Meciul este programat la ora locală 13:00 (20:00, ora României).

La dublu, perechea Simona Halep/Monica Niculescu se va confrunta cu rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina. Acestea din urmă s-au calificat în finală după ce le-au învins pe americancele Christina McHale/Asia Muhammad cu 6-4, 6-2.

Finala de dublu feminin este programată după încheierea finalei de simplu.


Românca a început spectaculos meciul cu Angelique Kerber, din Germania, şi a câştigat primul set cu 6-0. Un succes care a părut să o descumpănească în setul al doilea, în care a făcut un break la 2-2. A doua jucătoare a lumii a câştigat apoi patru game-uri consecutive şi s-a impus cu 6-3. Simona Halep şi-a revenit în setul decisiv, pe care l-a câştigat cu 6-2.

Este al doilea an consecutiv în care Simona Halep se califică în finala Rogers Cup. Şi are mari şanse să câştige competiţia de la Montreal.

În finală o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Kristina Kucova, din Slovacia, şi Madison Keys, din Statele Unite, favorita numărul 10 a turneului.

Foto: www.facebook.com/CoupeRogers

La circa o oră după încheierea semifinalei din competiţia de simplu, Simona Halep a revenit pe teren, alături de Monica Niculescu, pentru o semifinală de dublu. Româncele au jucat împotriva perechii Andreja Klepac – Katarina Srebotnik, din Slovacia, şi s-au impus în super-tiebreak, cu 6-3, 2-6, 10-6. Cele două românce s-au impus într-o oră şi 16 minute.

Halep va juca în premieră ambele finale la un turneu din circuitul WTA.

Simona Halep, care mai jucase anul acesta un singur meci de dublu, şi Niculescu (23 WTA la dublu), beneficiarele unui wild card, şi-au asigurat un cec de 71.920 dolari şi 585 de puncte WTA.

În urma perfomanţei din Canada, Niculescu va urca în premieră în Top 20 la dublu, cea mai bună clasare din carieră.

În finală, Simona şi Monica vor juca împotriva învingătoarelor dintre americancele Christina McHale/Asia Muhammad şi rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, favorite numărul 4. Detalii, pe digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri